Τετάρτη 18 Φεβρουαρίου 2015

Έφυγε ξαφνικά ο φίλος και συνάδελφος Γιώργος Ζερβός - Ήταν 57 ετών...

Έφυγε ξαφνικά χθες (Τρίτη) το μεσημέρι, από έμφραγμα του μυοκαρδίου ο καλός συνάδελφος Γιώργος Ζερβός, σε ηλικία μόλις 57 ετών… Είχε ένα ζάχαρο που τον βασάνιζε χρόνια και ίσως αυτό ήταν που έδειχνε μεγαλύτερος της ηλικίας του. Όμως παρά πρόβλημά του, ποτέ δεν έδειξε κουρασμένος. Η δημοσιογραφία γι’ αυτόν  ήταν «ανάσα» και την «πλήρωσε» με τη ζωή του…

Με τον γραπτό ή προφορικό λόγο του, έβγαζε τον προβληματισμό του και δεν φοβόταν τις συγκρούσεις. Ο Γιώργος Ζερβός δεν έμπαινε σε καλούπια. Άλλοι τον είπα «ανατρεπτικό», άλλοι «απρόβλεπτο». Τίποτε από τα δύο. Ήταν ένας κοινός άνθρωπος, που δεν έκρυβε τον καημό του για μια καλύτερη ζωή, ούτε έκλεινε το στόμα του όταν έβλεπε γύρω του την αδικία ή τις διαφόρου είδους «επιθέσεις» κατά της πατρίδας μας. Και -κατά γενική ομολογία- ήταν από τους καλύτερα πληροφορημένους δημοσιογράφους.

Με τον Γιώργο γνωριστήκαμε στα τέλη της δεκαετίας του ’80. Τον είχε φέρει στην εφημερίδα «Ακρόπολις», ο άλλος αξέχαστος συνάδελφος και φίλος – ο Δημήτρης Παπαδόπουλος.
Τότε ο Γιώργος ήταν γνωστός στον χώρο ως ρεπόρτερ, αλλά στην «Α» τον έφερε ο Δημήτρης για να κάνει ύλη. Κάθισε δίπλα μου, για να… ενημερωθεί σχετικά και από την πρώτη στιγμή «δέσαμε». Γίναμε «κολλητοί»…
Τα χρόνια πέρασαν και σε όλη αυτή την πολυετή διαδρομή, μπορεί να δουλεύαμε σε διαφορετικά «μαγαζιά» και να μην βλεπόμαστε τακτικά, αλλά πάντα ο ένας ήξερε ότι έχει έναν καλό φίλο. Τελευταία φορά βρεθήκαμε τυχαία ένα βράδυ στο Αλεποχώρι και έδειχνε πολύ καταπονημένος. Το ίδιο και όταν μιλήσαμε τηλεφωνικώς προ ημερών.  Ά, ρε Γιώργη…

Το νήμα της ζωής του θαυμάσιου αυτού ανθρώπου και εξαιρετικού δημοσιογράφου κόπηκε, ενώ οδηγούσε και πήγαινε από το σπίτι του στον τηλεοπτικό σταθμό «Blue Sky» όπου εργαζόταν ως σχολιαστής.
Το βιογραφικό τού Γιώργου Ζερβού, που είναι αναρτημένο στην ιστοσελίδα του «Blue Sky», αναφέρει:
Ο Γιώργος Ζερβός ως δημοσιογράφος ξεκίνησε την καριέρα του εκδίδοντας σε ηλικία 17 ετών (μαθητής Γυμνασίου) μηνιαία τοπική εφημερίδα, η οποία ήταν και το “μεγάλο σχολείο του”.
Εργάσθηκε σε πολλές ημερήσιες παραδοσιακές εφημερίδες ως ρεπόρτερ Τοπικής Αυτοδιοίκησης, των Υπουργείων Εσωτερικών, Δημόσιας Τάξεως, Εθνικής Άμυνας, Προεδρίας και Εξωτερικών.
Το 1987, ανέλαβε αρχισυντάκτης της εφημερίδας “Ελεύθερος”. Από το 2001 είναι και Διευθυντής Συντάξεως της εβδομαδιαίας Εκκλησιαστικής Εφημερίδος “Ορθόδοξος Τύπος”.
Επί οκτώ χρόνια ήταν σχολιαστής στο Ραδιοφωνικό Σταθμό 9,84. Διετέλεσε επί 14 χρόνια ανταποκριτής σε Γερμανικά και Αραβικά ΜΜΕ.
Είναι συγγραφεύς ιστορικού βιβλίου, που διαπραγματεύεται την αιματοβαμμένη περίοδο 1944-1949.

Έχει συνεργασθεί ως σύμβουλος επικοινωνίας με μεγάλα γραφεία οικονομικών μελετών της Αθήνας και Ελληνοαραβικής κατασκευαστικής εταιρείας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου