Τρίτη 7 Οκτωβρίου 2014

Μιά ματιά στην ελληνική γειτονιά της Αστόρια...

Ν. Υόρκη,7
Του 
Ντένη Κονταρίνη
>>>Στη Νέα Υόρκη βρέθηκε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Ευάγγελος Βενιζέλος στο πλαίσιο της Συνόδου Κορυφής για το κλίμα και της 69ης Συνόδου της Γενικής Συνέλευσης των Ηνωμένων Εθνών.
Κατά την διάρκεια της παραμονής του στην ΝΥ ο κ. Βενιζέλος επισκέφθηκε το Γενικό Προξενείο της Ελλάδας όπου συνομίλησε με ορισμένους ομογενείς τους οποίους είχε προσκαλέσει εκεί ο Γενικός Πρόξενος κ. Γεώργιος Ηλιόπουλος.
Την επομένη ο κ.Βενιζέλος επισκέφθηκε τα γραφεία της Αρχιεπισκοπής όπου συνομίλησε με τον Αρχιεπίσκοπο κ. Δημήτριο και άλλους αξιωματούχους της Αρχιεπισκοπής.
Αγνόησε την οργανωμένη Ομογένεια και δεν ανταποκρίθηκε σε προσκλήσεις που του είχαν γίνει…

>>>Τα γραφεία της Χιακής Ομοσπονδίας Σωματείων Αμερικής επισκέφθηκε το Σάββατο 20 Σεπτεμβρίου ο βουλευτής Χίου κ. Κώστας Τριαντάφυλλος,  όπου συναντήθηκε με εκπροσώπους της χιώτικης Ομογένειας. Ο κ. Τριαντάφυλος ξεναγήθηκε στο «Χιώτικο Σπίτι» και είχε μια σημαντική επικοινωνία με τους Χιώτες της Αμερικής. Κάλεσε όλους να αναλάβουν πρωταγωνιστικό ρόλο για επενδυτικές πρωτοβουλίες στην Ελλάδα αλλά και στο νησί τους.
Ο κ. Τριαντάφυλλος βρέθηκε στις Ηνωμένες Πολιτείες, αφού συμμετείχε στο 1ο Ευρω-Αμερικανικό φόρουμ για την ασφάλεια.


>>>Ανάμεσα στους οργανωμένους Χιώτες βρέθηκε και ο υφυπουργός Ανάπτυξης Νότης Μυταράκης. Ο κ. Μυταράκης βρέθηκε και αυτός στις Ηνωμένες Πολιτείες έχοντας κάποιο ρόλο στο... κυνήγι θεσμικών επενδυτών και μεγάλων επενδυτικών οίκων. Στο πλαίσιο της επίσκεψης δεν παρέλειψε και αυτός να γνωρίσει τους Χιώτες ομογενείς και να τους πει ότι… «η Ελλάδα πλέον έχει συγκριτικά πλεονεκτήματα ώστε να βγει από την  κρίση με την σταθερή γραμμή που έχει χαράξει ο Αντώνης Σαμαράς»... Προέτρεψε και αυτός τους Χιώτες να επενδύσουν στην Ελλάδα και περισσότερο στο νησί τους τη Χίο. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου