Σάββατο 27 Σεπτεμβρίου 2014

Οι κεντρώες ριζοσπαστικές δυνάμεις δηλώνουν την παρουσία τους

Την αποδοχή του κεντρώου χώρου δείχνει να γνωρίζει η «Δημοκρατικός Σύνδεσμος» (ΔΗΜΟ.Σ) του ανεξάρτητου βουλευτή Βασίλη ΟικονόμουΑυτό διαπιστώθηκε, τουλάχιστον από την τελευταία συνδιάσκεψη του ΔΣ που έγινε την Πέμπτη το απόγευμα σε αίθουσα ξενοδοχείου της περιοχής Μουσείου, όπου ήσαν εκπρόσωποι κινήσεων – μέχρι και εκπρόσωπος από την ιστορική ΕΔΗΚ.
Στόχος του ΔΗΜΟ.Σ, όπως αναφέρεται άλλωστε στην ιδρυτική διακήρυξή του είναι «η ανασυγκρότηση του Ριζοσπαστικού Κέντρου και η επαναφορά του ως κύριο εκφραστή της πλειοψηφίας του ελληνικού λαού μαζί με τις δυνάμεις της Μεταρρύθμισης και της Ανανεωτικής Αριστεράς».
Ε, αυτός ο στόχος δείχνει να γίνεται δεδομένο, καθώς δεν είναι τυχαίο ότι σε μια τρίωρη συζήτηση, όπου ακούστηκαν έως και εκ διαμέτρου αντίθετες απόψεις, στο τέλος όλοι συμφώνησαν για να επαναληφθεί μία τέτοια «σύνοδος».
Για όσους έχουμε βγει από τη «μήτρα» της Ενώσεως Κέντρου, της ΕΔΗΚ και της Ε(Σ)ΔΗΝ του Αλέκου Παναγούλη, το προχθεσινό απόγευμα θύμισε τις συνελεύσεις μας, παρά το ότι γινόταν ο «χαμός» πάντα βγαίναμε έξω με μία κοινή γραμμή, όχι επειδή υπήρχαν «κότες», αλλά επειδή μέσω του διαλόγου, έβγαιναν οι κοινοί παρανομαστές. Υπήρχε η πολυφωνία, αλλά μόνον «εντός των τειχών». ‘Όταν αρχίσαμε να εκφράζουμε προσωπικές απόψεις δημοσίως, τότε αρχίσαμε να ελαφρώνουμε και από βουλευτές, για να γεμίζουν τα έδρανα της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ…
Κάτι συμβαίνει… Κάτι πάει να γίνει… Η ιδέα του «πασοκογενούς» Βασίλη Οικονόμου, είναι θαυμάσια και η «χύμα» πολιτική κατάσταση που επικρατεί, φασιστικοποιεί μεν την δημόσια ζωή, αλλά παράλληλα δημιουργεί και τα «αντίδοτα», που δεν είναι άλλα από την δημοκρατικοποίηση της κοινωνίας.
Ακόμη είναι αρχές για την δημιουργία ενός κομματικού φορέα, αλλά ο χρόνος των εκλογών πλησιάζει και αν δεν γίνουν πράγματα «επαναστατικώ δικαίω» τότε θα είναι κρίμα, να πάει χαμένη μία τέτοια προσπάθεια.
Τα δύο κόμματα που αποτελούν την κυβέρνηση είναι τελειωμένα. Τον ΣΥΡΙΖΑ, τον βλέπουν κάποιοι για μονόδρομο, αλλά κάποιοι άλλοι δεν πείθονται από την «πολυφωνία» του. Και αν υπάρχουν άνθρωποι που δεν τους ικανοποιούν οι ΑΝΕΛ, ή άλλες «γαλάζιες» κινήσεις, τότε ο ΔΗΜΟ.Σ αποτελεί σοβαρή πρόταση για συμμετοχή και δράση.
Κάτι από αυτό το οποίο «πάσχει» ο χώρος του ΔΗΜΟ.Σ, είναι ότι συμμετέχουν ενεργά, άλλοτε στελέχη ή ψηφοφόροι του ΠΑΣΟΚ, της ΝΔ και της... ΠΟΛΑΝ!
Όμως, πού ενοχλεί, αν είναι από το ΠΑΣΟΚ, ή από τη ΝΔ; Μα, σε αυτά τα δύο κόμματα ανήκε κάποτε το 85% του εκλογικού σώματος! Η σημασία είναι, τώρα πού βρίσκονται αυτοί οι άνθρωποι!
Η παρουσία στο χώρο, του Βασίλη Οικονόμου, αποτελεί μία εγγύηση για την αγωγή και το ήθος των στελεχών. Τουλάχιστον, αυτό είδα και οίδα, την Πέμπτη το απόγευμα και αυτό καταγράφω. Οψόμεθα ες… να δούμε!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου