Τρίτη 16 Σεπτεμβρίου 2014

Τα ‘‘θα’’ της Διεθνούς Εκθέσεως Θεσσαλονίκης

Ν. Υόρκη,16
Πρωταγωνιστικό ρόλο τα ‘‘ΘΑ’’ που απλώθηκαν στον αέρα της Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης. Για μια ακόμη φορά οι αρχηγοί των πολιτικών κομμάτων της Ελλάδας κατάφεραν και μετέτρεψαν το Βελλίδειο Κέντρο σε πολιτικό βήμα για να προσφέρουν στους Έλληνες πολίτες τις δωρεάν υποσχέσεις τους. 
Φρόντισαν να σερβίρουν στους πολίτες της χώρας τόσες υποσχέσεις ώστε να μην μπορεί κανείς να μετρήσει και να υπολογίσει που τελειώνει το ψέμμα και που αρχίζει η αλήθεια. Και οι Έλληνες πολίτες χειροκροτούν… 

Του

Διονύση Κονταρίνη
Βέβαια, την παράσταση, όπως άλλωστε γίνεται κάθε φορά, φρόντισε και έκλεψε έντεχνα ο αρχηγός του ΣΥΡΙΖΑ, ο πολύς Αλέξης Τσίπρας. Αυτός ο θρυλικός αρχηγός, που σαν ένας σύγχρονος Ρομπέν των Δασών σαν ένας άλλος Ζορό, σαν ένας νέος Μαυρογυαλούρος υπόσχεται στους κατοίκους της, πως μπορεί να φτιάξει μια καινούργια Ελλάδα πάνω στην οποία οι κάτοικοί της θα απολαμβάνουν άνετη ζωή και…θα ζουν αυτοί καλά κι΄ εμείς ακόμα καλύτερα. 
Και οι Έλληνες πολίτες χειροκροτούν… 
Και τι δεν υποσχέθηκε ο Αλέξης Τσίπρας. Με το υπεροπτικό ύφος που τον διακρίνει πετούσε από το βήμα σωρό τις υποσχέσεις. Κατώτατο μισθό 751 ευρώ. Δωρεάν ηλεκτρικό ρεύμα σε όσους αδυνατούν να πληρώσουν. (Όλοι αδυνατούν να πληρώσουν κ. Τσίπρα). Χαμηλή τιμή στο πετρέλαιο. Εξοδο από τα μνημόνια. Χιλιάδες προσλήψεις και χιλιάδες θέσεις εργασίας. Διαγραφή μεγάλου μέρους του χρέους. Κατάργηση του ΕΝΦΙΑ και πολλά άλλα. 
Και οι Έλληνες πολίτες χειροκροτούν... 
Βέβαια, όλα αυτά ο αρχηγός του ΣΥΡΙΖΑ τα ονομάζει «σχέδιο ανασυγκρότησης». «Δεν μοιράζουμε υποσχέσεις»,τόνισε. «Καταθέσαμε σχέδιο ανάπτυξης». Και φυσικά δεν λήσμόνησε ούτε κι εκεί το ρεφραίν της πολιτικής του πορείας. Τις εκλογές! «Δεν ζητάμε εκλογές χτες», είπε και ειλικρινά εγώ αυτό το «χτες» δεν το κατανοώ. 
Η χώρα πρέπει να προσφύγη άμεσα σε λαϊκή εντολή. Τώρα το τι και πόσο θα στοιχίσουν στη χώρα αυτές οι εκλογές τον κύριο Τσίπρα ουδόλως τον απασχολεί. Φτάνει που πιθανόν - έτσι που τα κατάφεραν οι άλλοι - να αγγίξει τη δόξα της εξουσίας. 
Αναφερόμενος στα οικονομικά είπε: «Ο δανεισμός δεν είναι λύση». Οφείλουμε να ομολογήσουμε ότι πολύ σωστό αυτό που είπε. Τραγικό λάθος να ζεις με δανεικά. Πού όμως θα βρει τα χρήματα ο Αλέξης Τσίπρας; 
Και ιδού μια απάντηση χωρίς καμιά βάση. «Έχουμε σχέδιο που προβλέπει μια οικονομική ανακατανομή». Και φυσικά δεν μπαίνει στον κόπο να μιλήσει για το σχέδιο αυτό, να το αναλύσει, να το ερμηνεύεσει. 
Και οι Έλληνες πολίτες τον χειροκροτούν... 
Ειναι πολύ δελεαστικό να λες στον μικροσυνταξιούχο «θα σου δώσω δώρο Χριστουγέννων και δώρο Πάσχα». 
Είναι πολύ δελεαστικό να λες «θα αυξήσω τον κατώτατο μισθό και το κατώτατο ημερομίσθιο». 
Είναι πολύ δελεαστικό να λες στον άνεργο «θα σου δώσω δουλειά». Πρέπει όμως να μπορείς να εγγυηθείς ότι το δημόσιο ταμείο θα μπορεί να τα πληρώσει όλα αυτά και ότι εσύ μπορείς να τα πραγματοποιήσεις. 
Συμπερασματικά, να πω ότι αν όλες αυτές τις αερολογίες, τις λέει ο Αλέξης Τσίπρας «σχέδιο ανάπτυξης και ανασυγκρότησης», καταλαβαίνετε τι μας περιμένει αν, τύχη κακιά, βρεθεί στην καρέκλα του πρωθυπουργού...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου