Παρασκευή 8 Αυγούστου 2014

Ο Μίκης, το κινηματογραφικό όραμα του Ν. Παπανδρέου


Δύο εκατομμύρια ευρώ για να γυρίσει ταινία για τον Μίκη Θεοδωράκη, ψάχνει να βρει ο Νίκος Παπανδρέου, αναζητώντας χρήματα από εθελοντές, όπως έγραψε ο «ΒΗΜΑτοδότης». 
Ο κ. Παπανδρέου, φέρεται να δήλωσε: «Είναι μια ιστορική ταινία και χρειάζονται αρκετά λεφτά. Απαιτούνται μουσικά όργανα, ορχήστρες, μουσικές σκηνές»... 
Σε σχέση με τα οικονομικά της οικογένειας, φέρεται να είπε: «Αναγκαζόμαστε να πουλάμε ακίνητα για να πληρώσουμε φόρους. Αυτά να βλέπουν μερικοί που λένε διάφορα για την οικογένεια Παπανδρέου» και «Βρισκόταν η Σοφία στον Καναδά, δεν πλήρωνε φόρους και με τις προσαυξήσεις τής ήρθε ένα μεγάλο ποσό που δεν μπορεί να πληρώσει. Έτσι πούλησε ένα από τα ακίνητα που έχουν χτιστεί στο Καστρί». Όμως, ο Νίκος Παπανδρέου απέκλεισε το ενδεχόμενο να πουληθεί η πρωθυπουργική κατοικία. 
Όσο για το φιλμ που θέλει να γυρίσει ο κ. Παπανδρέου, αφού δεν έχει γυριστεί δεν είναι «ιστορική ταινία»! Ίσως θα εννοούσε ότι το σενάριο βασίζεται σε ιστορικά γεγονότα. Δεκτόν! 
Έπειτα, ας είναι εγγονός, γιός και αδελφός πρωθυπουργών, δύσκολα κάποιος θα του χορηγούσε 2.000.000 ευρώ για να κάνει κινηματογράφο, όταν δεν έχει να δείξει κάποιο σημαντικό έργο στην Έβδομη Τέχνη. Αλλά, ποιος ξέρει… 
>>> Δημοσιογράφος με θητεία περίπου 40 ετών στην εφημεριδογραφία, ζητεί χορηγό για έκδοση εφημερίδας...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου