Τρίτη 12 Αυγούστου 2014

Θλίψη στα ΜΜΕ, για τη Βενετία και την όμορφη Μαριάννα...

Μαριάννα Καραθανάση: «Πάλεψα πολύ. Μέχρι εδώ ήταν. Δεν μπορώ να κάνω 
κάτι άλλο. Σας χαιρετώ όλους.»...
Δύο αξιόλογες γυναίκες θρηνεί η ελληνική Δημοσιογραφία. Η μία είναι η Βενετία Κεραμοπούλου, που έφυγε από τη ζωή την Παρασκευή σε ηλικία 69 ετών και η άλλη η Μαριάννα Καραθανάση, το «χρυσό κορίτσι» του «Alter», που την Κυριακή έκλεισε τα μάτια στα 32 της χρόνια, μετά από μία σκληρή μάχη με την επάρατο… 

Στις 3:30’ μ.μ. κηδεύεται στο Νεκροταφείο του Κόκκινου Μύλου η Βενετία Κεραμοπούλου, που ήταν χήρα του επίσης συνάδελφου Γιάννη Τσάμη. 
Είχε γεννηθεί στην Αλεξάνδρεια το 1945. Σπούδασε Ιστορία της Τέχνης στη Ρουμανία και μιλούσε άπταιστα αγγλικά, γαλλικά, αραβικά και ρουμανικά. Τη δημοσιογραφική της σταδιοδρομία ξεκίνησε από τον «Ταχυδρόμο» της Αιγύπτου το 1970.
Στη συνέχεια εργάστηκε στη σύνταξη της ύλης των εφημερίδων: «Αθηναϊκή», «Ελεύθερος Κόσμος», «Πρώτη» και «Καθημερινή». Επίσης στην ΕΡΤ, σε πολλά περιοδικά, ενώ παράλληλα είχε και πλούσιο μεταφραστικό έργο.
Η Βενετία Κεραμοπούλου διακρίθηκε στη διάρκεια της επαγγελματικής της δράσης για τη σεμνότητα και την εργατικότητά της καθώς επίσης για το ήθος και την επαγγελματική της ευσυνειδησία. 

Για τη Μαριάννα... 

Για την κηδεία τής Μαριάννας Καραθανάση, ακόμα δεν έχει οριστεί ο τόπος και η ημερομηνία της κηδείας της. 
Η Μαριάννα Καραθανάση γεννήθηκε στην Αθήνα, το 1982. Αφού ολοκλήρωσε τις σπουδές της στην Ελλάδα, απέκτησε μεταπτυχιακό τίτλο από το Πανεπιστήμιο του Κάρντιφ της Ουαλίας στη Διεθνή Δημοσιογραφία, ενώ παράλληλα εργάστηκε στο BBC της Ουαλίας.
Τη δημοσιογραφική της σταδιοδρομία ξεκινά το 2001 σε τοπική εφημερίδα της Κηφισιάς. Από το 2006 έως και το «κλείσιμο» του σταθμού, εργάστηκε στο ελεύθερο ρεπορτάζ του «Alter». 
Ήταν αξιόλογη, δυναμική και πολλά υποσχόμενη συνάδελφος. Είχε ξεκινήσει με τις καλύτερες προοπτικές τόσο την προσωπική όσο και την επαγγελματική της ζωή. Δυστυχώς, όμως, η αρρώστια που ήρθε τόσο αναπάντεχα και επιθετικά ανέκοψε τα σχέδιά της. 
Έδωσε μια σκληρή και γενναία μάχη. Προσπάθησε με μεγάλη αξιοπρέπεια αλλά δεν τα κατάφερε... Έτσι, «έφυγε» τόσο γρήγορα από κοντά μας, σκορπίζοντας λύπη σε όλους όσοι τη γνώρισαν και συνεργάστηκαν μαζί της. 
Το Δ Σ της ΕΣΗΕΑ συλλυπείται θερμά τους οικείους της και κυρίως τη μητέρα της αλλά και τη μόλις ενάμισι έτους κορούλα της… 
Εν τω μεταξύ, συγκίνηση προκαλεί ανάρτηση του now24.gr (κλικ), που μεταξύ άλλων, αναφέρει: 
Τα χαμόγελο της Μαριάννας έσβησε στα 32 της χρόνια. Τόσο νέα έφυγε από τη ζωή η καλή μας συνάδελφος από το Alter Channel. Χθες το βράδυ έχασε αυτό πού τόσο αγαπούσε. Τη ζωή! 
Η Μαριάννα Καραθανάση δούλευε στο ελεύθερο ρεπορτάζ. Μαχητική όπως πάντα, προσπαθούσε να ξεπεράσει τα όρια της αντοχής της. 
Έτσι ακριβώς έκανε όταν χτυπήθηκε από την επάρατη νόσο.
Πάλεψε με νύχια και με δόντια για να κρατηθεί στη ζωή και για να χαρεί το παιδάκι της που μόλις είχε φέρει στη ζωή. 
Έφτασε μέχρι και το Τέξας στις ΗΠΑ , σε έναν από τους καλύτερους γιατρούς.
Η Μαριάννα Καραθανάση, ήθελε να ζήσει και να κερδίσει αυτή την αρρώστια. Πριν από δέκα ημέρες στην προσωπική της σελίδα στο Facebook έγραψε:
«Πάλεψα πολύ. 
Μέχρι εδώ ήταν. 
Δεν μπορώ να κάνω κάτι άλλο. 
Σας χαιρετώ όλους.»… 
Χθες το βράδυ (σσ. Κυριακή) η Μαριάννα, η καλή μας συνάδελφος, έκλεισε τα μάτια για πάντα. 
Δίπλα της σε όλη τη φάση της θεραπείας, βρισκόταν η μητέρα της και το παιδί της. Η μικρή της κορούλα που είναι σήμερα μόλις ενάμιση έτους…

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου