Πέμπτη 24 Ιουλίου 2014

Θύμα της ανέχειας, λόγω επετείου της Δημοκρατίας...



Έπρεπε να πεθάνει άνθρωπος για να δείξουμε κάποιο ίχνος ευαισθησίας για τα άτομα με αναπηρία, αλλά για όσους συνανθρώπους μας αδυνατούν να πληρώσουν τον λογαριασμό της ΔΕΗ. 
Οι συγγενείς της άτυχης 57χρονης Χανιώτισσας, χθες το απόγευμα προχώρησαν σε μήνυση κατά παντός υπευθύνου και περιμένουν… 
Όμως, όσο δεν υπάρχει ουσιαστική αντίδραση για την διακοπή ηλεκτροδοσίας σε όσους δεν έχουν τη δυνατότητα να πληρώσουν, τόσο και θα μαθαίνουμε για νέα κρούσματα, μέχρι να γίνουν ρουτίνα οι θάνατοι λόγω ΔΕΗ, όπως ρουτίνα έγιναν και οι αυτοκτονίες… 
Κατά τα άλλα… ζήτω η Δημοκρατία μας!  Ουζέ!..

Ας δούμε τι αναφέρεται σε Δελτίο Τύπου, του Πανελληνίου Συλλόγου Παραπληγικών (ΠΑΣΠΑ). Με τίτλο «Σε εμπόλεμη ζώνη τα άτομα με αναπηρία στην Ελλάδα», γράφουν:
«Με αφορμή το θάνατο γυναίκας ατόμου με αναπηρία, που υποστηριζόταν μηχανικά και η ΔΕΗ διέκοψε την παροχή ρεύματος λόγω οφειλής, ο Πανελλήνιος Σύλλογος Παραπληγικών και σύσσωμο το αναπηρικό κίνημα εκφράζουμε την αγανάκτηση και οργή μας για το γεγονός ότι οικονομικοί λόγοι φαίνεται να στοίχησαν τη ζωή μίας γυναίκας. 
» Δεν είναι υπερβολή να πούμε ότι η Ελλάδα αποτελεί για τους αναπήρους εμπόλεμη ζώνη, με πραγματικά θύματα. Οι καθυστερήσεις στα Κέντρα Πιστοποίησης Αναπηρίας, οι γνωματεύσεις μόνιμων αναπηριών με ημερομηνία λήξης (!) και η αδιαφορία των υπευθυνοανεύθυνων έχουν οδηγήσει σε απόγνωση χιλιάδες ανάπηρους συμπολίτες σε όλη τη χώρα. Στο περιβάλλον αυτό, το χθεσινό περιστατικό ήταν απλά θέμα χρόνου. 
» Κλείνοντας καλούμε τη Δημόσια Επιχείρηση Ηλεκτρισμού – ΔΕΗ, που μόνο δημόσια δεν είναι πλέον, να ανακαλέσει την ανακοίνωσή της γύρω από το συμβάν - μία ανακοίνωση προσβολή για τη γυναίκα που χάθηκε. Όταν χάνεται μία ζωή είναι ανεπίτρεπτο να μην αναγνωρίζεις ότι κάτι στο σύστημά σου δεν λειτουργεί σωστά.
» Έστω και τώρα, τα στελέχη επικοινωνίας που έβγαλαν την ανακοίνωση ας λάβουν τα αναγκαία μέτρα της ενημέρωσης και καταγραφής των ευπαθών ομάδων, ακολουθούμενη από μία συγγνώμη. Κι ας χάθηκε το φιλότιμο σε αυτή τη χώρα». 
>>> Φιλότιμο; Μα, η λέξη θεωρείται κάπως... αδόκιμη, αφού υπάρχει μόνο στην ελληνική γλώσσα!

1 σχόλιο:

  1. Παντελή, το ηλεκτρικό ρεύμα δεν είναι δημόσιο αγαθό, το είπε κι εκείνος ο ανεκδιήγητος τις προάλλες...
    Για κάποιους είναι, απλώς, μέσο επιβίωσης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή