Κυριακή 20 Ιουλίου 2014

Κάποιοι δεν θέλουν να χάσουν τις καρέκλες...



Παρακολουθώ με θρησκευτική ευλάβεια την πολιτική κατάσταση στον τόπο μας. Το συμπέρασμα είναι ένα: ο Σαμαράς κάνει ό,τι μπορεί για να βγάλει τον τόπο από τα αδιέξοδα που έχει περιπέσει. Όμως δεν έχει ανθρώπους για να τον συνδράμουν. Ο τελευταίος ανασχηματισμός είναι η πιο τρανή απόδειξη απελπισίας!
Του
Σωτήρη Τζούμα
Από την άλλη ο Τσίπρας, κάνει ό,τι μπορεί για να πείσει, αλλά δεν μπορεί. Οι άνθρωποι που τον πλαισιώνουν είναι μεταξύ… Γιάννης Αγιάννης και Ιαβέρης, από τους «Αθλίους» του Ουγκώ! Με τέτοια σύνθεση ποιόν να πείσεις ό,τι αξίζεις να σε εμπιστευτεί;
Το «δύο σε ένα» ήταν πάντα μία συνταγή που βοηθούσε διαφημιστικά ένα προϊόν, αλλά δεν έφερνε πάντα τα αναμενόμενα αποτελέσματα πωλήσεων!
Δεν είναι εκτός πραγματικότητας η στασιμότητα που παρουσιάζει και το «Ποτάμι»! Το νερό για να ρέει θέλει δύναμη και με το στιλάκι αυτό, δεν μπορεί να την αποκτήσει ακόμη! Η… ομελέτα για να γίνει χρειάζεται να σπάσουν αυγά, ενώ τα αυγά αν τα φάμε... μελάτα, τα ξεφλουδίζουμε αργά- αργά!
Οι υπόλοιπες πολιτικές δυνάμεις με εξαίρεση το ΚΚΕ -που ξέρει τί λέει και πού στοχεύει- φοβάμαι ότι στην επόμενη Βουλή θα υπάρχουν μόνο ως ανάμνηση!
Η περίπτωση της «Χρυσής Αυγής» πονάει! Πίστεψαν ότι ποινικοποιώντας τις ιδιαιτερότητες των μελών της θα την αποδυναμώσουν πολιτικά! Όμως αυτό λειτούργησε ανάποδα. Η ΧΑ θέλει διαφορετική αντιμετώπιση!
Ο κόσμος δεν την ακολουθεί για τα… ωραία μάτια των μελών της! Την ακολουθεί γιατί τη θεωρεί άξια να τα βάλλει με όλους αυτούς που έφαγαν και τρώνε και εξακολουθούν να το παίζουν τιμητές!
Με λίγα λόγια, όλα είναι ρευστά! Κι επειδή κανείς δεν θέλει να χάσει την καρέκλα που κάθεται, πάμε για εκλογή Προέδρου πάση θυσία! Και ό,τι αυτό συνεπάγεται!..

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου