Πέμπτη 17 Ιουλίου 2014

Αποκάλυψη-σοκ για τα Δικαστήρια του Πειραιά


Σε αυτό το κτήριο (Ράλλλειος) αναφ'ερεται ο Γι'αννης Μώρασλης για τα Δικαστήρια του Πειραιά.

Στο «πόδι» ο Πειραιάς για να μην γίνει η μετεγκατάσταση των Δικαστηρίων σε νεόδμητο κτήριο της οδού Θηβών στη Νίκαια.
Ηχηρό μήνυμα έστειλαν σήμερα στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου, όλοι οι φορείς της πόλης με επικεφαλής τον Δικηγορικό Σύλλογο και το Βιομηχανικό Επιμελητήριο, η νυν και νέα δημοτική αρχή, η Μητρόπολη Πειραιά και οι βουλευτές.
Ο πρόεδρος του ΔΣΠ, Γιώργος Σταματογιάννης, μεταξύ άλλων τόνισε ότι: «όλος ο Πειραιάς είναι κάθετα αντίθετος στην μετεγκατάσταση των Δικαστηρίων εκτός πόλης» και επεσήμανε πως «το κτήριο της Ραλλείου Σχολής δίπλα στο Δημοτικό Θέατρο, μπορεί να καλύψει μεγάλο μέρος της μετεγκατάστασης».
Στη συνέχεια περιέγραψε τους λόγους που η κυβέρνηση αποφάσισε την μετεγκατάσταση, χωρίς να λάβει υπ’ όψιν της την πειραϊκή κοινωνία και προέβη σε μία αποκάλυψη. Είπε:
«Πριν έναν μήνα ο υπουργός είπε ότι τα Δικαστήρια πρέπει να πάνε στο κτήριο της Θηβών που είναι άδειο. Ένα κτήριο το οποίο ο νέος ιδιοκτήτης του το αγόρασε με την προϋπόθεση ότι θα το νοικιάσει το Δημόσιο για 20 χρόνια με ετήσιο μίσθωμα που ανέρχεται στα 2,6 εκατομμύρια ευρώ!»…
Ακολούθως, μιλώντας ο νέος δήμαρχος της πόλης Γιάννης Μώραλης, τόνισε: «Πρέπει να καταλάβει η κυβέρνηση ότι δεν πρόκειται να κάνουμε πίσω. Δεν μπορεί ο Πειραιάς να μην έχει Δικαστήρια. Ζήτησα από τον υπουργό διορία μέχρι τα τέλη Οκτωβρίου για να του παραδώσω και μια μελέτη. Το θετικό είναι ότι είμαστε όλοι μαζί σε αυτή τη διεκδίκηση. Πιστεύω ότι θα αποτραπεί η μετεγκατάσταση των Δικαστηρίων και ελπίζω να μην διαψευστώ. Και αν δεν συμφωνήσει η κυβέρνηση θα προχωρήσουμε σε κλιμακούμενες κινητοποιήσεις!»…
Σημειώνεται, πως οι δικηγόροι του Πειραιά απέχουν από την περασμένη Δευτέρα έως και αύριο Παρασκευή (18/7), ενώ αναμένεται η συνέχιση των κινητοποιήσεών τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου