Τετάρτη 25 Ιουνίου 2014

Ανάπλαση Πεδίου του Άρεως = Λαϊκή αγορά ναρκωτικών


Τα "Νέα" ανα/αποκάλυψαν προχθές πως το Πεδίον του Άρεως έχει καταντήσει λαϊκή αγορά πάσης φύσεως ναρκωτικών, και προφανώς επικίνδυνο. Συγχρόνως από αισθητικής πλευράς ότι αποτελεί τη σκιά του αλλοτινού εαυτού του, με εγκαταλελειμμένα τα δύο βασικά κτίριά του, το "Άλσος" του πάλαι ποτέ Γιώργου Οικονομίδη και του "Green Park" στη Μαυροματαίων. 
Του Δ. Βίτσου
Κι όμως δαπανήθηκαν από την αλήστου μνήμης Υπερνομαρχία -την εποχή της Φώφης Γεννηματά και της Κατερίνας Μπέη- περί τα 9.150.000 ευρώ για την ανάπλασή του υπό το βλέμμα του υπερ-αρχιτέκτονα κ. Τομπάζη, όπως διαλαλεί αφενός η ταμπέλα στην είσοδο της Λ. Αλεξάνδρας, αφετέρου και η ταμπέλα με τα ονόματα των δύο Υπερνομαρχισσών που φιγουράρει παραδίπλα, καίτοι καλυμμένη με φούμο από κάποιους που προφανώς δεν σέβονται ούτε αρχές, ούτε εξουσίες. 
Τρεις-τέσσερις φορές εγκαινίασαν την ανάπλαση, αφού είχαν πέσει τότε πολλές εκλογές μαζί. Η ανάπλαση που του προσέδωσε την αισθητική του νεκροταφείου, αν σκεφτεί κανείς πως μαρμαρώθηκαν όλα τα δρομάκια και ότι ο συνδυασμός μάρμαρο/πράσινο κοιμητήριο φέρνει στο νου του Έλληνα. 
Φτιάχθηκαν και κάτι ρυάκια που πλέον είναι στεγνά και γεμάτα σκουπίδι, όπως και μπήχτηκαν στο έδαφος σε διάφορα σημεία του Άλσους, κάτι τεράστια όρθια σίδερα βαμμένα κόκκινα, που ποτέ κανένα στόμα δεν μπόρεσε να πει ακόμα τι συμβολίζουν και σε τι χρησιμεύουν. 
Όσο δε για την ποιότητα της κατασκευής, όλα, λίγα χρόνια μετά τα αλλεπάλληλα εγκαίνια έχουν σε ικανό βαθμό αποσυντεθεί. Για την ακρίβεια η ανάπλαση έμεινε μισή ενώ τα λεφτά δαπανήθηκαν όλα και ίσως και με το παραπάνω. Πολλοί είχαν φωνάξει τότε, αλλά πήραν την διαβεβαίωση πως είναι θέμα χρόνου να ολοκληρωθεί το έργο. Και το ερώτημα είναι: 
Ο κ. Τομπάζης δεν θα έπρεπε να διαμαρτυρηθεί ως πνευματικός άνθρωπος αν μη τι άλλο, τη στιγμή μάλιστα που το όποιο όνειρό του για το Άλσος δεν έγινε ποτέ πραγματικότητα; Οι δύο κυρίες της Υπερνομαρχίας δεν έπρεπε να παραπέμψουν αρμοδίως τους εργολάβους, αντί να φροντίσουν μόνο για την ταμπελίτσα που εξυμνεί την αφεντομουτσουνάρα τους; 
Τα ΜΜΕ δεν έπρεπε να ανα/αποκαλύψουν το σκάνδαλο εγκαίρως; Και αφού έγινε ό,τι έγινε, έστω και μετά το δισέλιδο προχθεσινό δημοσίευμα των 'Νέων" δεν θα πρέπει να παρέμβει ένας Εισαγγελέας;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου