Τρίτη 17 Ιουνίου 2014

ΤΑ και Πολεοδομίες: Συνεχίζεται η επιείκια στην διαφθορά



Το όργιο διαφθοράς καλά κρατεί, παρά τα όσα λέγονται περί του αντιθέτου...  
Οι υπηρεσίες του Γενικού Επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης, Λέανδρου Ρακιντζή το 2013, χειρίστηκαν 1.519 υποθέσεις και από τις οποίες, σύμφωνα με την εφημερίδα «Έθνος» προκύπτει πως οι δήμοι και οι πολεοδομίες παραμένουν στην πρώτη γραμμή της. Και το… ρεκόρ στην Περιφέρεια Αττικής με ποσοστό 37,2% στις υποθέσεις των δήμων που ελέγχθηκαν. 
Όμως, σε αναλογία αριθμού υποθέσεων ανά 100.000 κατοίκους τα πρωτεία καταλαμβάνει η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου (25,2%) και ακολουθεί η Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου (18,1%).
Η οικονομική διαχείριση αποτέλεσε το βασικό περιεχόμενο των περισσότερων υποθέσεων (41,8% του συνόλου), με τα πολεοδομικά και περιβαλλοντικά ζητήματα να ακολουθούν (13% συνολικά). 
Έχοντας το δικαίωμα ένστασης, ο κ. Ρακιτζής επέστρεψε στα αρμόδια όργανα, 96 αποφάσεις πρωτοβάθμιων πειθαρχικών οργάνων που κρίθηκαν επιεικείς. 
Συγκεκριμένα, το 66,7% των περιπτώσεων αφορούσε επιβολή μικρής ποινής σε σχέση με το αδίκημα, το 21,9% τη μη αξιοποίηση των αποδείξεων για την παρατυπία των υπαλλήλων και το 5,2% τη μη εφαρμογή του νόμου από την πλευρά των πειθαρχικών συμβουλίων.
Ο κ. Ρακιντζής τις επόμενες ημέρες θα καταθέσει την Έκθεση Πεπραγμένων στον Πρόεδρο της Βουλής και στον Πρωθυπουργό.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου