Πέμπτη 8 Μαΐου 2014

Ρωσική επίδειξη δυνάμεως στην Ευρώπη



Η Ρωσία «θυμάται» αύριο τη νίκη της επί της ναζιστικής Γερμανίας, το 1945, ενώ παράλληλα αναλαμβάνει την προστασία της Ευρώπης από την αναβίωση του φασισμού! 
Το «μήνυμα» έστειλε σήμερα ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών, μέσω του ειδησεογραφικού πρακτορείου “Itar Tass” και επί λέξει αναφέρει: «Εμείς δεν πρόκειται να επιτρέψουμε την αναβίωση του φασισμού στην Ευρώπη, πόσο μάλλον στη Ρωσία». 
Μία δήλωση η οποία αναμένεται να δημιουργήσει αντιδράσεις. Αλλά από πού; Από την Ευρώπη; Μα εμείς υποστηρίζουμε τους ναζιστές της Ουκρανίας και εμείς είμαστε που φιλτράρουμε τις ειδήσεις για όσα συμβαίνουν εκεί! 
Το γεγονός ότι η «ρωσική αρκούδα» άρχισε να σηκώνει κεφάλι, είναι κάτι που αφ’ ενός προμηνύει μία ταραχή στη Δύση και αφ’ ετέρου την έναρξη ενός νέου «ψυχρού πολέμου». 
Από την άλλη, μακάρι μην τυχόν το ΝΑΤΟ προχωρήσει στην επιθυμία των «γερακιών» για ανάπτυξη δυνάμεων στην ανατολική Ευρώπη. Τότε, δεν αποκλείεται να δούμε κανένα άλλο «Σύμφωνο Βαρσοβίας» και διαχωρισμό των ευρωπαϊκών λαών σε «πατριώτες» και «μιάσματα»… 
Και μέχρι… τότε, ας δούμε τα νέα από τη Μόσχα… 
Για επίδειξη ισχύος και πατριωτισμού ετοιμάζεται ο Βλαντίμιρ Πούτιν με αφορμή την επέτειο της νίκης Ρωσίας στον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο. Η επέτειος της νίκης του 1945 επί της ναζιστικής Γερμανίας, που γιορτάζεται στις 9 Μαΐου στη Ρωσία φέτος έχει λάβει νέες διαστάσεις λόγω της κρίσης με την Ουκρανία. 
Φήμες θέλουν τον Ρώσο πρόεδρο να μεταβαίνει στην Κριμαία για να δηλώσει με τον πλέον απερίφραστο τρόπο την αδιάρρηκτη σχέση της νεοπροσαρτηθείσας χερσονήσου με τη «μητέρα Ρωσία». 
Εν τω μεταξύ, σήμερα, με αφορμή τις εκδηλώσεις για την Ημέρα της Νίκης, ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών Σεργκέϊ Λαβρόφ, κατά τη διάρκεια κατάθεσης στεφάνου σε τελετή μνήμης για τα θύματα του ναζισμού, δήλωσε:
«Αυτό που βλέπουμε όλοι να διαδραματίζεται στην Ουκρανία δεν είναι απλά πορείες, εντάσεις και συνθήματα που υμνούν τους εγκληματίες των ναζί, αλλά μια ζωντανή αναβίωση του φασισμού. 
»Αυτό που συνέβη στις 2 Μαΐου, η τραγωδία στην Οδησσό είναι καθαρά φασιστική πράξη βίας και η Ρωσία δεν θα επιτρέψει την αναβίωση τέτοιων φαινομένων, κρύβοντας την τραγική πραγματικότητα “κάτω από το χαλί” όπως κάνουν οι αρχές του Κιέβου, αποκρύπτοντας την αλήθεια από τον λαό… 
»Η Ευρώπη κάνει “τα στραβά μάτια” στην έξαρση των φασιστικών φαινομένων εδώ και χρόνια… 
»Η Δύση, αν και καταδικάζει τον εμπρησμό στη Οδησσό, εντούτοις αρνείται να κοιτάξει κατάματα τις πραγματικές αιτίες… 
»Εμείς θα στηρίξουμε κάθε έρευνα που θα αποκαλύψει την αλήθεια για το τι συνέβη στην Οδησσό, μέσα από μαρτυρίες ανθρώπων που βρέθηκαν εκεί και επέζησαν και αποδεικνύουν πως οι αρχές του Κιέβου αποσιώπησαν συνειδητά το μέγεθος της τραγωδίας». 
Καταλήγοντας δε, ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών είπε: «Εμείς δεν πρόκειται να επιτρέψουμε την αναβίωση του φασισμού στην Ευρώπη, πόσο μάλλον στη Ρωσία». Αυτά.
 >>> "Εδώ Αθήναι" προς Alexa: Πώς το παίζεις γενικά;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου