Πέμπτη 15 Μαΐου 2014

Υποψήφιοι συνάδελφοι, με γνώση, καταξίωση και θέληση



Κάποιοι συνάδελφοι κατεβαίνουν στην πολιτική για προσωπική ανέλιξη και μόνον, κάτι το οποίο διακρίνεται, μόνον με μία ματιά στη βιογραφία τους και κατά πόσο έχουν ασχοληθεί με τα κοινά. Συνήθως, οι εν λόγω συνάδελφοι, κάνουν την είσοδό της στην πολιτική «διοριζόμενοι» σε ψηφοδέλτια ιδιαίτερης… βαρύτητας!

Όμως, υπάρχουν και κάποιοι άλλοι συνάδελφοι, για τους οποίους η πολιτική, δεν αποτελεί «εφαλτήριο» κοινωνικής καταξίωσης, αλλά μία ανάγκη για να προσφέρουν ό,τι μπορούν στον τόπο τους. Δύο παραδείγματα, είναι η Μαίρη Παραπονιάρη και Δημήτρης Μιχαλέλης. Και οι δύο καταξιωμένοι και οι δύο υποψήφιοι στις αυτοδιοικητικές εκλογές. Η Μαίρη Παραπονιάρη (αν και Αθηναία) στο Λόγγο Αιγιαλείας και ο Δημήτρης Μιχαλέλης στην Πεντέλη, όπου μεγάλωσε και διαμένει. Ladies first

Για τη Μαίρη Παραπονιάρη, διαβάζουμε, στον τοπικό Τύπο:

Μια καινούργια διαφορετική παρουσία-υποψηφιότητα στο Δήμο Αιγιαλείας, αποτελεί η δημοσιογράφος Μαίρη Παραπονιάρη. Ήρθε πριν δέκα χρόνια από την Αθήνα στο Λόγγο. Αγάπησε το χωριό, έγινε δημότης Αιγιαλείας και από το 2005 μοιράζει το χρόνο της μεταξύ Στρασβούργου, Αθήνας και Λόγγου όπου και εθελοντικά, χρόνια τώρα, ασχολείται με τα προβλήματα του χωριού.

Η Μαίρη Παραπονιάρη σ’ αυτές τις εκλογές παρουσιάζεται σαν υποψήφια για το Τοπικό Συμβούλιο της Κοινότητας του Λόγγου με τον συνδυασμό "Δημοτική Συσπείρωση Αιγιαλείας" με επικεφαλής τον νυν Δήμαρχο Στάθη Θεοδωρακόπουλο.
Το σύνθημά της είναι «Ποιότητα ζωής στο Λόγγο» με στόχους την καθαριότητα μαζί με πρόταση για την συγκομιδή των απορριμμάτων, Ρύθμιση του κυκλοφοριακού στους τοπικούς δρόμους του Λόγγου, έλεγχο της ηχορύπανσης τους καλοκαιρινούς μήνες και οργάνωση για την συμμετοχή όλων των κατοίκων του χωριού... Βασική προτεραιότητα θα είναι και η περιποίηση - αναβάθμιση της παραλίας ώστε να προσελκύσει περισσότερους Έλληνες και ξένους επισκέπτες.
 
Η Μαίρη Παραπονιάρη γεννήθηκε στην Αθήνα με καταγωγή από την Κορώνη της Μεσσηνίας. Είναι παντρεμένη με τον καθηγητή Φώτη Νανόπουλο και έχει δύο παιδιά. 
Ξεκίνησε την καριέρα της το 1966 εργάστηκε στις εφημερίδες «Ακρόπολις», «Απογευματινή», υπήρξε παραγωγός και παρουσιάστρια πολλών ραδιοφωνικών και τηλεοπτικών εκπομπών και του Δελτίου Ειδήσεων της ΥΕΝΕΔ και ΕΡΤ2 ως το 1984 που έφυγε και εγκαταστάθηκε στο Λουξεμβούργο, ενώ και μέχρι το τέλος του 2013 ήταν η ανταποκρίτρια της Φωνής της Αμερικής από τις Βρυξέλλες, το Στρασβούργο και την Αθήνα.

Για τον Δημήτρη Μιχαλέλη:

Κατεβαίνει ως υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος Πεντέλης με τη "Δημοτική Συμμαχία" του υποψήφιου Δημάρχου Δημήτρη Στεργίου-Καψάλη. 
Γεννήθηκε στην Αθήνα το 1968, είναι παντρεμένος και πατέρας δύο παιδιών. 
Το 1988 ξεκίνησε ως μαθητευόμενος δημοσιογράφος στην εφημερίδα «Το Βήμα» και στη συνέχεια ως ρεπόρτερ στις εφημερίδες «Εξόρμηση», «Αλήθεια», «Μεσημβρινή» και «Νέα Μεσημβρινή». Επίσης ρεπορτάζ και άρθρα του έχουν φιλοξενήσει οι εφημερίδες «Βραδινή», «Αδέσμευτος» και «Ελεύθερος Τύπος». 
Το 1994 άρχισε η συνεργασία του με το Mega Channel, ως ρεπόρτερ στην εκπομπή «Ενώπιος Ενωπίω» και στη συνέχεια μεταπήδησε στις Ειδήσεις του σταθμού ως βοηθός αρχισυντάκτη και ακολούθως αρχισυντάκτης. 
Το 2003 πήγε στον τηλεοπτικό σταθμό Alpha, ως διευθυντής σύνταξης και μετά ανέλαβε διευθυντής και γενικός διευθυντής ειδήσεων. 
Από τον Φεβρουάριο του 2007 έως τον Φεβρουάριο του 2009 διετέλεσε γενικός διευθυντής Ενημέρωσης στην ΕΡΤ. 
Κατά τη διάρκεια της επαγγελματικής του διαδρομής δούλεψε σε αρκετά περιοδικά (ΑΝΤΙ, Status κ.ά.), όπως και σε ραδιοφωνικούς σταθμούς (ANT1, Planet).
Από τον Φεβρουάριο του 2009 είναι διευθυντής σύνταξης της Realnews και διευθυντής του Real.gr.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου