Σάββατο 26 Απριλίου 2014

Ο Γιάννης Βαρουφάκης, επιμένει: "Πλαστό το πλεόνασμα"!


Για πλαστό πρωτογενές πλεόνασμα, το οποίο αποκαλύπτουν τα ίδια τα στοιχεία της κυβέρνησης και της Eurostat, έκανε λόγο μιλώντας στο «Κόκκινο 105.5» και στον Κώστα Βαξεβάνη, ο καθηγητής Οικονομικών, Γιάννης Βαρουφάκης

Όπως είπε, σύμφωνα με τους πίνακες της Eurostat, υπήρξε μια «λευκή τρύπα» 700 εκατ. στους οργανισμούς τοπικής αυτοδιοίκησης και της περιφέρειας και ακόμη 4,7 δισ. στα ασφαλιστικά ταμεία ενώ προηγουμένως εμφάνιζαν ελλείμματα. Και τόνισε:
«Το ελληνικό δημόσιο το 2013 δανείστηκε αυτά τα χρήματα από την τρόικα. Αυτά μπήκαν σε έναν ειδικό λογαριασμό της κυβέρνησης και πήραν το πράσινο φως από την τρόικα ώστε να τα καταγράψουν ως έσοδα και κατά συνέπεια ενεργητικό της κυβέρνησης. Δανεικά δηλαδή εμφανίζονται ως χρήματα που έχει εισπράξει το κράτος από φόρους κτλ τα οποία αποσβένουν το έλλειμμα». 
Όσον αφορά, τα πολλά που έχουν ακουστεί για την μη συμμετοχή του στο ευρωψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ, ο Γιάννης Βαρουφάκης, είπε:
«Ο Αλέξης Τσίπρας μου έκανε την τιμητική πρόταση να συμμετάσχω στο ψηφοδέλτιο των ευρωεκλογών. Του απάντησα ότι δεν υπεκφεύγω και ότι θέλω να ενταχθώ στον αγώνα του ΣΥΡΙΖΑ σε αυτές τις ευρωεκλογές για να αρθρωθεί ένας νέος λόγος στην Ευρώπη. Απλά δεν κρίνω ότι είμαι το κατάλληλο άτομο που πρέπει να είναι στην Ευρωβουλή».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου