Τετάρτη 30 Απριλίου 2014

Εννέα ενδιαφέροντες Άραβες για συνέδριο στην Αθήνα

Αριστερά ο Nabil Elaraby, στο μέσον ο Abbas Al-Naqi και δεξιά ο Fathallah Sijilmassi.

Ένα σημαντικό συνέδριο του "Economist", που θα συμμετάσχουν πολιτικοί, αξιωματούχοι και επιχειρηματικοί παράγοντες από 9 αραβικές χώρες, θα πραγματοποιηθεί στο ξενοδοχείο "Intercontinental" στις 5-6 Μαΐου.
Συγκεκριμένα, σ’ αυτό το διεθνές συνέδριο που θα είναι υπό την αιγίδα της Ελληνικής Προεδρίας, του Συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης και του Αραβικού Συνδέσμου, θα συμμετάσχουν προσωπικότητες από: Αίγυπτο, Ιορδανία, Ιράκ, Κουβέιτ, Λίβανο, Μαυριτανία, Παλαιστίνη, Σουδάν και Τυνησία.
Στο επίκεντρο θα τεθούν οικονομικές προοπτικές και επενδυτικές ευκαιρίες μεταξύ των δύο περιοχών, ενώ μεταξύ άλλων, θα δοθεί έμφαση στον ρόλο της Μεσογείου ως προς τη σύνδεση των ευρωπαϊκών και αραβικών χωρών.
Παράλληλα, θα εξεταστούν οι δυνατότητες συνδρομής των αραβικών επενδυτικών ταμείων στην αναβίωση της ελληνικής οικονομίας.
Οι εργασίες του συνεδρίου θα σταθούν επίσης στην παράμετρο της ενεργειακής στρατηγικής.
Θα μιλήσουν ο γ.γ του Αραβικού Συνδέσμου Nabil Elaraby, ο γ.γ. της Ένωσης για τη Μεσόγειο Fathallah Sijilmassi, ο γ.γ. του Οργανισμού Αραβικών Χωρών Εξαγωγής Πετρελαίου από το Κουβέιτ Abbas Ali Al-Naqi, ο πρόεδρος της Αραβικής Ακαδημίας Τραπεζικών και Χρηματοοικονομικών Επιστημών Isam Zabalawi, ο υπουργός Μεταφορών του Ιράκ Hadi Farhan Al-Amiri, ο υπουργός Μεταφορών της Παλαιστίνης Nabil Dmaidi, ο υπουργός Επενδύσεων του Σουδάν Mustafa Osman Ismail Alamin, η υπουργός Τουρισμού της Τυνησίας Amel Karboul, ο υπουργός Οικονομικών Υποθέσεων και Ανάπτυξης της Μαυριτανίας Sidi Ould Tah, ο υπουργός Διεθνούς Συνεργασίας και Ανάπτυξης της Τυνησίας Noureddine Zekri και ο υπουργός Τουρισμού και Αρχαιοτήτων του Ιράκ Liwa Smaysim.
Από ελληνικής πλευράς στη διοργάνωση θα μιλήσουν ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Εξωτερικών Ευάγγελος Βενιζέλος, ο υπουργός Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής Γιάννης Μανιάτης, η υπουργός Τουρισμού Όλγα Κεφαλογιάννη, ο υφυπουργός Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας Νότης Μηταράκης και ο υφυπουργός Περιβάλλοντος Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής Μάκης Παπαγεωργίου.
>>> Για κάτι τέτοιες συναντήσεις δικαιολογούνται κάποια "περιττά" έξοδα. Μακάρι οι 9 Άραβες, να τύχουν της δέουσας φιλοξενίας, αλλά και ανάλογου τρόπου συμπεριφοράς. Το "Economist", μάς τους "έφερε στο πιάτο"! Να δούμε τι θα βγει...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου