Δευτέρα 3 Μαρτίου 2014

Επίθεση τουρκικού... πολιτισμού στο Π. Φάληρο


Το Π. Φάληρο φαίνεται πως έχει «γυαλίσει» ιδιαίτερα στην τουρκική επεκτατική πολιτική. Όλα ξεκίνησαν με το περιβόητο φαγοπότι του κ. Ναβούτογλου σε ταβέρνα της περιοχής και τώρα συνεχίζονται με πολιτιστικές εκδηλώσεις της Τουρκίας στον Φλοίσβο!
Εκδηλώσεις με... «παραδοσιακά προϊόντα αντιπροσωπευτικά της τουρκικής κουζίνας και του τουρκικού πολιτισμού», όπως συγκεκριμένα αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση που δημοσιεύεται παρακάτω. 
Τώρα, πού βρέθηκε η τουρκική κουζίνα και ο τουρκικός πολιτισμός, μπορεί να απαντήσει μόνον ο δήμαρχος Π. Φαλήρου κ. Χατζηδάκης, στον δήμο του οποίου φιλοξενείται η «Τουρκική Εβδομάδα». Όμως, ας έχει υπ’ όψιν του, ότι οι Τούρκοι ως νομαδικός λαός, δεν διέθεταν γκαταστάσεις και μέσα για δημιουργία κουζίνας. Βέβαια, ούτε και πολιτισμό! Εκτός και αν οι ορισμοί για «κουζίνα» και «πολιτισμό», έχουν αποκτήσει άλλες έννοιες… 
Η ανακοίνωση αναφέρει: 
Το Γενικό Προξενείο της Τουρκίας υπό την αιγίδα της Πρεσβείας της Δημοκρατίας της Τουρκίας στην Αθήνα, διοργανώνει την «Τουρκική Εβδομάδα» 6- 14 Μαρτίου, η οποία θα καλύπτει διάφορες πολιτιστικές εκδηλώσεις. 
Οι εκδηλώσεις θα ξεκινήσουν με τα εγκαίνια έκθεσης παλαιών φωτογραφιών της Πόλης στην αίθουσα εκθέσεων ‘’Φλοίσβος’’ του Δήμου Παλαιού Φαλήρου. 
Καθ‘ όλη τη διάρκεια της εβδομάδος θα προσφερθούν στους επισκέπτες παραδοσιακά προϊόντα αντιπροσωπευτικά της τουρκικής κουζίνας και του τουρκικού πολιτισμού, όπως καφές, μπακλαβάς, μπαντέμ εζμεσί (αμυγδαλωτά), τα οποία θα είναι τοποθετημένα σε διάφορα σημεία του εκθεσιακού χώρου. 
Η «Τουρκική Εβδομάδα» θα ρίξει την αυλαία της στο πολιτιστικό κέντρο του Δήμου Παλαιού Φαλήρου, με την συναυλία του Muammer Ketencoğlu και του συγκροτήματός του. 
>>> Ax, πώς τελειώνει αυτή η σειρά του Star με τον Αλί και τη Τζεμιλέ;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου