Δευτέρα 31 Μαρτίου 2014

Η ελληνική "γεύση" κυριάρχησε στη Νέα Υόρκη



Η αυλαία για την καθιερωμένη εναρκτήρια εκδήλωση της 23ης Hermes Expo άνοιξε με την γευσιγνωσία το απόγευμα της Πέμπτης 27 Μαρτίου στο Γραφείο Τύπου και Επικοινωνίας της Μόνιμης Αντιπροσωπείας της Ελλάδος στον ΟΗΕ στη Νέα Υόρκη. Και αύριο στη Φιλαδέλφεια, εγκαινιάζεται η διήμερη Έκθεση Τροφίμων και Ποτών
Στην προχθεσινή βραδιά, έδωσαν το παρών, επιχειρηματίες, εκπρόσωποι του εμπορικού κόσμου, όπως και εκπρόσωποι χώρων μαζικής εστίασης και ξενοδοχείων. 
Άξιο παρατήρησης είναι ότι περί το 80% των καλεσμένων ήσαν Αμερικανοί ενδιαφερόμενοι για την Ελλάδα και τα προϊόντα της, ενώ το 20% αποτέλεσαν Έλληνες και Ελληνοαμερικανοί. 
Η μεγάλη προσέλευση αποτελεί μεγάλη επιτυχία για την Hermes Expo καθώς την ίδια ώρα στο Μανχάταν εκτιλύσσονταν άλλες τέσσερις εκδηλώσεις μεγάλων ελληνοαμερικανικών οργανισμών. 
Στην εκδήλωση παρευρέθησαν αρκετοί διπλωμάτες, μεταξύ των οποίων ο πρέσβης της Κύπρου στις ΗΠΑ Βασίλης Φιλίππου και ο γενικός πρόξενος της Αιγύπτου. 
Κατά την ομιλία του ο πρόεδρος και ιδρυτής του Ερμή Παύλος Κοτρότσιος αφού ευχαρίστησε όλους τους παρευρισκομένους εξήρε το ενδιαφέρον των Αμερικανών για τα ελληνικά τρόφιμα και ποτά αλλά μίλησε και για την έκθεση Ερμής, την εμπορική γέφυρα μεταξύ Ελλάδας και Αμερικής, αλλά και των συνδετικό κρίκο μεταξύ των Ελληνοαμερικανών και Αμερικανών επιχειρηματιών. 
Ο διευθυντής του Gραφείου Τύπου και Επικοινωνίας της Μόνιμης Αντιπροσωπείας της Ελλάδος στον ΟΗΕ στη Νέα Υόρκη, Νίκος Παπακωνσταντίνου καθώς και η διευθύντρια του ΕΟΤ στην Νέα Υόρκη Γεωργία Καματερού, μίλησαν με τα καλύτερα λόγια για την έκθεση και την σημασία της, αλλά και το έργο που επιτελεί η Hermes Expo στην προσπάθεια προώθησης της Ελλάδας, του Ελληνισμού, των προϊόντων της μέσω της δικτύωσης των επιχειρηματιών. 
Σημειώνεται ότι η Hermes Expo είναι αρωγός στην στήριξη των σεισμόπληκτων της Κεφαλονιάς αλλά και του ιδρύματος για την καταπολέμηση της αναιμίας «Cooley’s Anemia».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου