Σάββατο 1 Μαρτίου 2014

Η Ουκρανία, προπύργιο νεοναζισμού στην Ευρώπη

Κάποιοι... αναρχοκουμμουνιστές "ντύθηκαν" νεοναζί, όχι τόσο λόγω αποκριάς, όσο για να εκθέσουν το φιλειρηνικό κίνημα της ακροδεξίας στην Ουκρανία.



Ανεξέλεγκτη η κατάσταση στην Ουκρανία και άγνωστο για το τι μέλλει γενέσθαι.
Το στυλ της ενημέρωσης από τα διεθνή δίκτυα, είναι κάπως… ροκ (βλ. Συρία), όπως στο ίδιο μοτίβο «χορεύει» και η κυβέρνηση που στήνεται στο Κίεβο. 
Το γεγονός και μόνον ότι υποστηρίζονται νεοναζί για τους κυβερνητικούς θώκους, δείχνει πόσο ανοχή υπάρχει στην ακροδεξιά, από μία Ευρώπη που μέχρι χθες «έβγαζε σπυράκια» ακούγοντας περί ναζισμού… 
Μέχρι χθες. Διότι σήμερα, δεν φαίνεται να ενοχλούν και τόσο οι νεοναζί, αφού επιφανείς Ευρωπαίοι πολιτικοί έχουν εκφράσει τον θαυμασό τους προς ακροδεξιές κινήσεις...
Ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο, πρόσφατα είχε δηλώσει:
«Εάν κάποιες φορές στην Ευρώπη έχουμε αμφιβολίες για το πόσο σημαντικές είναι οι ευρωπαϊκές αξίες, ας κοιτάξουμε στην Ουκρανία. Οι νέοι άνθρωποι στους δρόμους της χώρας, σε πολικές θερμοκρασίες, γράφουν το νέο αφήγημα για την Ευρώπη. Άντρες και γυναίκες παλεύουν για την ευρωπαϊκή σημαία, γιατί παλεύουν για την Ουκρανία και το ίδιο τους το μέλλον. Η Ευρώπη είναι υπόσχεση ελπίδας και ελευθερίας. Γι’ αυτό πιστεύω ότι η ΕΕ έχει το δικαίωμα αλλά και την υποχρέωση να σταθεί δίπλα στο λαό της Ουκρανίας σε αυτή την πολύ δύσκολη στιγμή». 
Το πρόβλημα στην Ουκρανία, μπορεί να μην έχει σχέση τόσο με την κυβερνητική αλλαγή, όσο για τη δημιουργία κατάστασης προς αναβίωση του ναζισμού. Πού; Στη χώρα που είναι το «υπογάστριο» της Ρωσίας και που «βγάζει» την υπερδύναμη στη Μεσόγειο! Σε ένα κράτος, που κάποιοι έκριναν κατάλληλο για να γίνει το προπύργιο του ναζισμού στην Ευρώπη. 
Γιατί άραγε, όλο αυτό το «κακό»; Απλά, ίσως επειδή οι λαοί πρέπει να είναι απασχολημένοι με τη μιζέρια και τα εθνοπατριωτικά τους, προκειμένου κάποιοι άλλοι να κάνουν ελεύθερα τα παιχνίδια τους με τις πηγές ενέργειας και την εκμετάλλευση του ορυκτού και υποθαλάσσιου πλούτου. Και τα ναζιστικά καθεστώτα είναι κατάλληλα για κάτι τέτοιες καταστάσεις... 
Υπ' όψιν >>> Το κόμμα «Πανουκρανική Ένωση Σβομπόντα» («Всеукраїнське об’єднання «Свобода») προέρχεται από το «Εθνικοσοσιαλιστικό Κόμμα της Ουκρανίας», που είχε ιδρυθεί το 1991. Αυτοχαρακτηρίζεται σαν συνέχεια της «Οργάνωσης Ουκρανών Εθνικιστών» (OUN), η οποία είχε συνεργασθεί με τους ναζί, τιμά, επίσημα, όσους πολέμησαν στις τάξεις των «Waffen SS της Γαλικίας», συνεργάζεται με το γερμανικό νεοναζιστικό Εθνικό Δημοκρατικό Κόμμα (NDP) και βασική του προγραμματική θέση είναι η ένταξη της Ουκρανίας στο ΝΑΤΟ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου