Τρίτη 4 Φεβρουαρίου 2014

Παραιτήθηκε από τους ΟΠ, ο Νίκος Χρυσόγελος

Παραιτήθηκε ο ευρωβουλευτής Νίκος Χρυσόγελος από τους Οικολόγους Πράσινους και δεν πρόκειται να συμμετάσχει στα ψηφοδέλτια των επερχόμενων ευρωεκλογών. 
Αυτό ανακοίνωσε το πρωί από το Στρασβούργο, μέσω ενός μακροσκελούς Δελτίου Τύπου του γραφείου του. 
Μεταξύ άλλων, στην ανακοίνωση αναφέρεται: 
«Η παραίτησή μου - όσο και άλλων μελών - από την λίστα των Οικολόγων Πράσινων μετά από αυτά ήταν πια μονόδρομος. Δεν είναι μια ένδειξη προσωπικής δυσαρέσκειας. Ήταν απόφαση δύσκολη, αλλά σαφώς πολιτική. 
Θέλω να πιστεύω σύμφωνα με τις πολιτικές απαντήσεις που πρέπει να δοθούν σε σχέση με την κρίση, αλλά και με τις αξίες και το ήθος που χρειάζεται να κυριαρχήσουν στην πολιτική και κοινωνική ζωή της χώρας. 
Προσωπικά, θα μπορούσα να μείνω στη λίστα, παρά τα σημαντικά προβλήματα, και να είμαι ξανά ευρωβουλευτής το δεύτερο μισό της θητείας. Θα ήταν μια βολική προσωπική επιλογή. 
Αλλά θα ήταν συνεπής με την υποχρέωση που έχουμε να αλλάξουμε την πολιτική και τον τρόπο που ασκείται αυτή; Η ευθύνη όλων μας είναι να μην σιωπούμε όταν λόγια και έργα δεν ταυτίζονται, να μην αποδεχόμαστε την κυριαρχία των μηχανισμών και των καιροσκόπων». 
>>> Ολόκληρο το κείμενο, αναμένεται να αναρτηθεί στην ιστοσελίδα του Ευρωκοινοβουλίου (www.europarl.europa.eu) και στην προσωπική ιστοσελίδα του Νίκου Χρυσόγελου (www.chrysogelos.gr).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου