Πέμπτη 20 Φεβρουαρίου 2014

ΜΚΟ: Ξεκαθάρισμα χωρίς καθυστερήσεις!

Σε… Sudoku έχει εξελιχθεί το “σήριαλ” με τις Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις (ΜΚΟ), μετά τις τελευταίες αποκαλύψεις. Μια παλιά ιστορία, που ποτέ δεν “έτρεξε” λες και κάτι πάντα παρεμπόδιζε την έρευνα...
Εκτός από κάποιες ΜΚΟ, όπως οι Γιατροί Χωρίς Σύνορα, πολλές “μυρίζουν” και ώρα είναι να βγουν όλα τα ονόματα στη δημοσιότητα.
Ονόματα σαν του δήθεν συναδέλφου (με τα 9 εκ. ευρώ), που τα περισσότερα, ίσως δεν τα γνωρίζει η εφορία. Περιπτώσεις που με το άκουσμά τους, προκαλούν και δημιουργούν αρκετά ερωτηματικά, για το τι είδους "μαφιόζοι" έχουν στήσει τέτοιες δουλειές.
Η υπόθεση βρίσκεται στα χέρια της Δικαιοσύνης, η οποία δείχνει αποφασισμένη να προχωρήσει και μακάρι να της δοθεί η δυνατότητα να δημοσιοποιήσει ονόματα και επωνυμίες.
Οευρωπαϊκός” μανδύας πάνω από τις ΜΚΟ, δεν μπορεί να καλύψει τα κάθε είδους λαμόγια και ευρωπαϊκή τακτική με τις ΜΚΟ, τουλάχιστον για την Ελλάδα έχει αποτύχει. Γι’ αυτό ας βρεθεί μία φόρμουλα επιδοτήσεων, χωρίς μεσάζοντες.
Δηλαδή, εκεί που είναι να δοθεί ένα ποσόν, μέσω ΕΣΠΑ, π.χ. για την απασχόληση ανέργων, να δοθεί απευθείας στην δημόσια υπηρεσία ή στην ιδιωτική επιχείρηση που θα τους προσλάβει και όχι στην ΜΚΟ, που θα κρατήσει ποσοστό “νταβατζιλίκι”. Προσφέροντας, τι;
>>> Άσχετο: Πριν ξεσπάσει η ανεργία στη χώρα μας, το αρμόδιο υπουργείο φρόντισε να αλλάξει επωνυμία και από Εργασίας να γίνει Απασχόλησης. Ειλικρίνεια που σπάει νεύρα!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου