Σάββατο 18 Ιανουαρίου 2014

Απ. Κακλαμάνης: Φώναζα για το αγγελιόσημο!

Παρέμβαση για τα εργασιακά και τα ασφαλιστικά των δημοσιογράφων, κάνει ο βουλευτής και πρώην Πρόεδρος της Βουλής Απόστολος Κακλαμάνης, με επιστολή του στο koutouzis.gr, που κατέχει και διαχειρίζεται ο συνάδελφος Βασίλης Κουτουζής
Ο κ. Κακλαμάνης, απατώντας σε σχόλιο με τίτλο «Απαιτείστε από τώρα εργοδοτικές εισφορές των ΜΜΕ», γράφει:
«Αγαπητέ κ. Κουτουζή,
Κάπως καθυστερημένα, θάθελα να σχολιάσω το κείμενό σου, από 28/11/13, που έφτασε και στα χέρια μου, αν και δεν είμαι δημοσιογράφος.
Είναι κρίμα για τους εργαζόμενους στα ΜΜΕ, αλλά και για το σημαντικό ρόλο που θα έπαιζαν στην αντικειμενική ενημέρωση του λαού και την απελευθέρωση της κοινής γνώμης, αν ήταν πραγματικά αδέσμευτοι. Ως γνωστό, όμως, υπόκεινται στους γνωστούς εκβιασμούς των αφεντικών και των διευθυντικών στελεχών τους.
Εδώ και 30, τουλάχιστον χρόνια, προειδοποιώ τις εκάστοτε διοικήσεις της ΕΣΗΕΑ (υπό τους Κοραχάη, Μαθιόπουλο, Μαθιουδάκη, Κιάο, Μανωλάκο, Σόμπολο- δε νομίζω ότι μου διαφεύγει κάποιος) αλλά και τους επικεφαλής του ΤΣΠΕΑΘ και ΕΔΟΕΑΠ – στις εκδηλώσεις τους για την βράβευση παιδιών δημοσιογράφων εισαγόμενων σε Παν/μια και ΤΕΙ κάθε χρόνο - ότι αν δεν αναγκάσουν την εργοδοσία να αλλάξει το καθεστώς ασφάλισης των δημοσιογράφων, όσο αυτή θα στηρίζεται μόνο στο περίφημο αγγελιόσημο, αργά ή γρήγορα, αυτό θα καταργηθεί όχι μόνο από τους «κηδεμόνες της κυβέρνησης» όπως γράφεις αλλά πριν από αυτούς από τα ελληνικά και το ευρωπαϊκό δικαστήριο.
Λυπάμαι πραγματικά γιατί έγινα και γι’ αυτό το θέμα στόχος των ιδιοκτητών χωρίς αποτέλεσμα… Θα ξυπνήσει ο κλάδος σας τώρα; Αμφιβάλλω!
Αφού, όμως, από το 1975 που η ΕΣΗΕΑ ήταν παντοδύναμη, ο κλάδος δεν έβλεπε τον επερχόμενο κίνδυνο ακόμη και να ξυπνήσει τώρα, δύσκολα οι εξουθενωμένοι από την ανεργία και τα καθυστερούμενα μισθολογικά ψιχία, συνάδελφοί σας θα κινηθούν. Μακάρι να κάνω λάθος! Ίδωμεν! Πάντως, σας συγχαίρω για την κίνησή σας. Θα’ χετε, στο κάτω – κάτω, τη συνείδησή σας ήσυχη!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου