Παρασκευή 24 Ιανουαρίου 2014

Απόφαση Χατζημαρκάκη για τις Ευρωεκλογές


Δημιούργησε το κόμμα 
Έλληνες Ευρωπαίοι Πολίτες 
και κατεβαίνει... ελληνικά!

Αδιαφορώντας για τα όποια συστημικά εμπόδια, προχωράει ακάθεκτος για τις Ευρωεκλογές –και μάλιστα με ελληνική σημαία- ο ομογενής ευρωβουλευτής της Γερμανίας, Γιώργος Χατζημαρκάκης
Αν και αντιλαμβάνεται το πόσες δυσκολίες θα αντιμετωπίσει για να γίνει γνωστή η παρουσία του και να ακουστούν οι θέσεις του, ο κ. Χατζημαρκάκης δείχνει αποφασισμένος και ξεκινάει περιοδεία σε ολόκληρη την Ελλάδα.
Χθες, στα γραφεία της αντιπροσωπείας του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου της Αθήνας, ο Γιώργος Χατζημαρκάκης παρουσίασε την ιδρυτική διακήρυξη αρχών του κόμματός του με την επωνυμία «Έλληνες Ευρωπαίοι Πολίτες».
Ο Γιώργος Χατζημαρκάκης έχει μία 10ετή θητεία στο Ευρωκοινοβούλιο με το γερμανικό κόμμα των Φιλελευθέρων, από το οποίο παραιτήθηκε εξαιτίας της φιλελληνικής του πολιτικής δράσης.
Όπως είπε, θέλει να αξιοποιήσει την τεχνογνωσία και τις σχέσεις που δημιούργησε την τελευταία δεκαετία στην Ευρώπη και θεωρεί πως είναι μία κρίσιμη αναμέτρηση για την Ελλάδα και την ΕΕ, μια τελευταία ευκαιρία για να βρει η Ευρώπη τον δρόμο της».
Επίσης ο κ. Χατζημαρκάκης, τόνισε πως:
«Είμαστε» μια δυνατή φωνή διεκδίκησης για τους Έλληνες και τις Ελληνίδες στην Ευρώπη. Θέλουμε να έχει η Ελλάδα μια ισχυρή εκπροσώπηση. Θέλουμε ισχυρές φωνές που εκπροσωπούν τους πολίτες, τον μόχθο του ελληνικού παραγωγικού ιστού, την αγωνία των νέων ανέργων, τα κυριαρχικά δικαιώματα και τα συμφέροντα της χώρας στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο».
Αφού εξήγησε ότι η απαξίωση των Ελλήνων στην Ευρώπη ήταν πληγή γι' αυτόν και κάλεσε τους Έλληνες πολίτες να μην απελπίζονται, επειδή μπορούν να έχουν μία δυνατή φωνή διεκδίκησης, επισήμανε:
«Ο Έλληνας έχει το αίσθημα πως η ΕΕ, στην οποία εντάχθηκε με σκοπό την προστασία και σταθεροποίηση της Δημοκρατίας, δεν του παρέχει πια αυτή την προστασία, ακόμη και για τα βασικά του δικαιώματα και πρόσθεσε ότι η Ελλάδα ήταν πειραματόζωο και αυτό πρέπει να διορθωθεί στηνπηγή”».
Και
«Ο δρόμος είναι δύσκολος. Οι ευρωεκλογές είναι η μοναδική διέξοδος για περισσότερη Ευρώπη, μια Ευρώπη ομοσπονδιακή, που θα δίνει ίσα δικαιώματα και ίσες ευκαιρίες στους πολίτες της, βασιζόμενη στις αρχές της προστασίας των λαών και των ανθρώπων».
>>> Εντός των ημερών θα λειτουργεί ο ιστοχώρος του κόμματος του Γιώργου Χατζημαρκάκη, στο διαλλυθυνση: www.ellinespolites.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου