Δευτέρα 23 Δεκεμβρίου 2013

Έφυγε ο δάσκαλος Μέμος Φαράκος

Έφυγε χθες από τη ζωή και κηδεύεται αύριο (1 μ.μ.) από το Α’ Νεκροταφείο ο παλαίμαχος δημοσιογράφος Μέμος (Αγαμέμνων) ΦαράκοςΉταν 89 ετών.
Γέννημα - θρέμμα Αθηναίος ξεκίνησε την καριέρα του το 1946. Υπήρξε ένας από τους πλέον σημαντικούς ανθρώπους της ελληνικής δημοσιογραφίας και κατά την διάρκεια της πολυετούς σταδιοδρομίας του συνεργάστηκε από διευθυντικές ή επιτελικές θέσεις με πολλά ΜΜΕ.
Όπως αναφέρει και η ανακοίνωση του ΔΣ της ΕΣΗΕΑ «ο Μέμος Φαράκος υπήρξε ένας δημοκρατικός άνθρωπος με παιδεία και ήθος και διακρίθηκε ιδιαίτερα για την ευρυμάθειά του» και «όσοι είχαν την τύχη να τον γνωρίσουν και να συνεργαστούν μαζί του θα τους μείνει αξέχαστη η απαράμιλλη ευγένειά του, η αισιοδοξία και η θετική στάση, με την οποία αντιμετώπιζε τα προβλήματα, στάση την οποία ποτέ δεν εγκατέλειψε».
Ο Μέμος Φαράκος εκτός από τη δημοσιογραφική και συγγραφική του δράση είχε και συνδικαλιστική δραστηριότητα, καθώς υπήρξε μέλος του Δευτεροβαθμίου Πειθαρχικού Συμβουλίου της ΕΣΗΕΑ και μέλος του ΔΣ του ΕΔΟΕΑΠ. Επίσης διετέλεσε μέλος της γνωμοδοτικής επιτροπής των Βραβείων του Ιδρύματος Μπότση.
Το ΔΣ της ΕΣΗΕΑ συλλυπείται τη σύζυγό του Χριστίνα Λυκιαρδοπούλου και τα παιδιά του Μαρία Φαράκου και Γιώργο Βλαβιανό.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου