Παρασκευή 29 Νοεμβρίου 2013

Καρκίνος: Μύθοι και πραγματικότητα

Και ενώ οι μύθοι για την «επάρατη νόσο» καλά κρατούν και οι προκαταλήψεις πολλαπλασιάζονται με ρυθμό ταχύτερο και από την ίδια τη ασθένεια, το Περιφερειακό Τμήμα Πειραιά του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού καταθέτει την επιστημονική γνώση, την εμπειρία και μιλά για την ψυχολογία όχι μόνο των νοσούντων αλλά και του περιβάλλοντός τους.
Είναι πλέον αποδεκτό -και όχι μόνο στην ιατρική κοινότητα- ότι η λέξη «επάρατος» ανήκει πια στο παρελθόν, η εξέλιξη της επιστήμης κερδίζει τη ζωή και σύντομα ο καρκίνος θα αποτελεί ένα απλό χρόνιο νόσημα, που οι περισσότερες από τις παρενέργειές του θα περιγράφονται μόνο στα επιστημονικά συγγράμματα.
Στο πλαίσιο αυτό το Πειραϊκό Τμήμα του ΕΕΣ διοργανώνει ημερίδα με θέμα «Καρκίνος: Μύθοι και Πραγματικότητα - Ο ρόλος του Εθελοντή». Στην ημερίδα θα καταθέσουν την επιστημονική τους γνώση ιατροί και ψυχολόγοι που θα δώσουν κατευθύνσεις σε ασθενείς και φροντιστές προκειμένου η ζωή του καθενός μας να κάνει ένα ακόμη βήμα πιο μπροστά στην πλέον ελπιδοφόρα μάχη της ανθρωπότητας. Επίσης, άτομα που νόσησαν αλλά κατάφεραν και διέγραψαν οριστικά από τη ζωή τους τον καρκίνο.
Οι παρευρισκόμενοι θα συμμετάσχουν σε τρία «στρογγυλά τραπέζια» και θα έχουν την ευκαιρία να ενημερωθούν για τις εξελίξεις στο επιστημονικό πεδίο, για το ρόλο του εθελοντή ή και συνολικά για το οικογενειακό ή φιλικό περιβάλλον του ασθενή και να ανταλλάξουν απόψεις ή εμπειρίες πάνω σε ένα θέμα που άλλους λιγότερο, άλλους περισσότερο, όλους όμως τους έχει απασχολήσει.
Η ημερίδα θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 14 Δεκεμβρίου ( 9:00 - 14:00) στην αίθουσα εκδηλώσεων της Ελληνογαλλικής Σχολής.
>>> Πληροφορίες ΕΕΣ Πειραιά: 210.4118913 - 210.4127017 - 210.4113555.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου