Τρίτη 29 Οκτωβρίου 2013

Εμείς και το Ευρωπαϊκό Έτος Πολιτών - Εκδήλωση

Στο πλαίσιο των ενημερωτικών εκδηλώσεων για το «Ευρωπαϊκό Έτος Πολιτών 2013», η Αντιπροσωπεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και το Γραφείο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Ελλάδα, διοργανώνουν ενημερωτική εκδήλωση με θέματα: 
- Η ευρωπαϊκή ιθαγένεια ως παράγοντας διαμόρφωσης ταυτότητας. 
- Οι ευρωεκλογές του Μαΐου 2014 ως ευκαιρία για την δημιουργία μιας ευρωπαϊκής δημόσιας σφαίρας διαλόγου. 
Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 3 Νοεμβρίου στις 17:30’, σε συνεργασία με τον Σύλλογο Κωνσταντινουπολιτών, στην έδρα του (Δημοσθένους 117, Καλλιθέα). 
Κεντρικός ομιλητής, με θέμα «Ευρωπαϊκή ιθαγένεια και ευρωπαϊκή ταυτότητα», θα είναι ο Παναγιώτης Κ. Ιωακειμίδης, καθηγητής Διεθνών και Ευρωπαϊκών Σπουδών στο Τμήμα Πολιτικής και Δημόσιας Διοίκησης Επιστήμης στο ΕΚΠΑ. 
Επίσης θα μιλήσουν: 
- Η ευρωβουλευτής Συλβάνα Ράπτη, με θέμα «Η αγορά των πολιτών: Απασχόληση και δικαιώματα κοινωνικής προστασίας στην Ενιαία Αγορά της ΕΕ». 
- Ο ευρωβουλευτής Νίκος Χρυσόγελος, με θέμα «Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο και η ευρωπαϊκή σφαίρα δημόσιου διαλόγου». 
- Ο επικεφαλής του Γραφείου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Ελλάδα Λεωνίδας Αντωνακόπουλος, με θέμα «Η θεσμική εκστρατεία του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου για τις ευρωεκλογές του 2014». 
Την εκδήλωση θα χαιρετίσουν ο Αντώνης Λαμπίδης, πρόεδρος Συλλόγου Κωνσταντινουπολιτών, ο Κώστας Ασκούνης, δήμαρχος Καλλιθέας και πρόεδρος Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας και ο Αργύρης Περουλάκης, αναπληρωτής επικεφαλής της αντιπροσωπείας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα. 
Θα ακολουθήσει συζήτηση με ερωτήσεις από το κοινό. Η είσοδος θα είναι ελεύθερη.
>>> Πάνω δεξιά της ιστοσελίδας, υπάρχει η Πρόσκληση. Με ένα κλικ μεγεθύνεται και με ένα άλλο εκτυπώνεται!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου