Παρασκευή 25 Οκτωβρίου 2013

Καταγγελίες εργαζομένων κατά Καμίνη

Πολύ περίεργη η στάση του δημάρχου Αθηναίων, σχετικά με την υπόθεση του Ληξιαρχείου της πρωτεύουσας και εντελώς αψυχολόγητη η απόφασή του να "αποκεφαλίσει" την διευθύντρια, την προϊσταμένη και δύο υπαλλήλους, επειδή έκαναν σύννομα τη δουλειά τους!
Σε ανακοίνωση του Συλλόγου Εργαζομένων του Δήμου Αθηναίων, μεταξύ άλλων, τονίζεται:
«Όσον αφορά τον Δήμαρχο κ. Καμίνη, έκανε αυτό ακριβώς που κάνει εδώ και τρία χρόνια περίπου που είναι Δήμαρχος: Τον Πόντιο Πιλάτο με ολίγον Συνήγορο του Πολίτη! Έτρεξε αμέσως να «αδειάσει» τους εργαζόμενους και να καλυφθεί ο ίδιος.
»Προφανώς δεν γνώριζε ότι Ληξίαρχος και άρα τυπικά κύρια υπεύθυνος είναι ο ίδιος. Ο ίδιος δε, εκχωρεί τις αρμοδιότητες του Ληξίαρχου. Με δική του απόφαση σε κάποιον εργαζόμενο.
»Δεν γνώριζε προφανώς ότι τον Ιούνιο του 2013 Ειρηνοδίκης και Εισαγγελέας είχαν πραγματοποιήσει έλεγχο στο Ληξιαρχείο ως εκ του Νόμου οφείλουν να πράττουν και φυσικά έπραξαν, χωρίς να διαπιστώσουν το παραμικρό.
»Δεν γνώριζε ότι δεν είναι σοβαρή αντίδραση Δημάρχου να υποβιβάζει και να διασύρει ανθρώπους χωρίς να έχει την παραμικρή αιτιολογία, μόνο και μόνο για να φανεί διώκτης της διαφθοράς.
»Ξέχασε όμως ότι στις προτάσεις που του είχαμε καταθέσει – ως ΣΕΔΑ – ήταν πέραν των άλλων και η κατά τακτά χρονικά διαστήματα αλλαγή των Διευθυντών στις ευαίσθητες υπηρεσίες, κάτι για το οποίο συμφώνησε πλήρως όταν το θέσαμε, αλλά φυσικά δεν έπραξε το παραμικρό, όπως και για άλλα ζητήματα με τα οποία υποτίθεται συμφωνεί αλλά δεν τα υλοποιεί.
Τέλος, σε αποκαλυπτική ανακοίνωση των εργαζομένων του Δ.Α. που πρόσκεινται στον ΣΥΡΙΖΑ, μεταξύ άλλων τονίζεται:
«Ενώ η Δήμαρχος ξέρει πολύ καλά ότι οι υπάλληλοι ενήργησαν με βάση τον νόμο, το αποκρύπτει και δίνει βορρά στα ΜΜΕ, τους υπαλλήλους, για ψηφοθηρικούς λόγους, εν όψει αυτοδιοικητικών εκλογών». Και τίθεται το ερώτημα:
«Ποιές σκοπιμότητες εξυπηρετεί η διαθεσιμότητα της διευθύντριας, η καθαίρεση της προϊσταμένης και η απομάκρυνση των υπαλλήλων; Μήπως επειδή την Παρασκευή 25/10/13 γίνονται κρίσεις διευθυντών από το Υπηρεσιακό Συμβούλιο;».
>>> Παρασκευή σήμερα. Κρίνονται οι διευθυντές και οι δήμαρχοι στις εκλογές! Εκτός και αν προκύψει καμμία προσφυγήν εργαζομένων στη Δικαιοσύνη.Μεταξύ μας, εάν συμβαίνουν αυτά που καταγγέλονται, η προσφυγή ίσως είναι μονόδρομος...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου