Κυριακή 22 Σεπτεμβρίου 2013

Όχι ανεδαφικές σκέψεις και ούτε φασιστικές "απαντήσεις" στη Χρυσή Αυγή

Πρόταση αναστολής κομματικής χρηματοδότησης απέστειλε ο υπουργός Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη Νίκος Δένδιας στον υπουργό Εσωτερικών Γιάννη Μιχελάκη.
Ειδικότερα, πρόκειται για νομοθετική πρόταση τροποποίησης του άρθρου 7 του Νόμου 3023/2002, σχετικά με την κρατική χρηματοδότηση των κομμάτων.
Σύμφωνα με την πρόταση, αναστέλλεται η κρατική χρηματοδότηση ενός κόμματος σε περίπτωση αμετάκλητης παραπομπής ενώπιον του αρμόδιου δικαστηρίου του αρχηγού του ή κρίσιμου αριθμού (περισσοτέρων του ενός δεκάτου του συνολικού αριθμού) βουλευτών ή μελών του κεντρικού οργάνου διοίκησής του, για τα αδικήματα των άρθρων 187 ή 187Α ή 187Γ του ΠΚ ή για κακούργημα που επισύρει ποινή κάθειρξης τουλάχιστον 10 ετών.
Ε, και; Πού είναι το πρόβλημα για τη «Χρυσή Αυγή»; Θα… ξεμείνει από παραδάκι; Ας αφήσουμε την πλάκα!
Αν υπάρχει πολιτική βούληση (από όλα τα κόμματα!), τότε θα ακολουθηθεί ο μονόδρομος, που δεν είναι άλλος από τον διάλογο, τον αληθινό πολιτικό λόγο και κυρίως την απόδειξη ότι το κράτος προστατεύει τον πολίτη
Διότι όσο υπάρχει η αδικαιολόγητη ανισότητα στα φορολογικά βάρη και η ψυχολογική καταπίεση, τόσο θα δημιουργούνται «χρυσές αυγές» με μαύρα σκοτάδια...
Κάθε σκέψη, για να τεθεί εκτός νόμου η Χρυσή Αυγή, είναι ανεδαφική, δεν στηρίζεται σε κανένα λογικό ή ιστορικό δεδομένο και οπωσδήποτε σαν πράξη αντικοινωνική και άκρως φασιστική!
Αν το σύστημα αισθάνεται τόσο «καθαρό», που μπορεί να καθαρίσει τη ναζιστική βρωμιά, τότε ας κοιτάξει πώς θα πείσει τους πολίτες. 
Αν δεν μπορεί, τότε ας κοιτάξει να δει ποιά μήτρα βγάζει τα εκτρώματα. Και μακάρι, μην τρίψουμε τα μάτια μας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου