Δευτέρα 5 Αυγούστου 2013

Με το "φύγε εσύ - έλα εσύ" διαλύεται ο δημόσιος τομέας

Μιλώντας σε πρωινή εκπομπή του Mega ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Κυρ. Μητσοτάκης, ακούστηκε να λέει: «Για κάθε απόλυση από το Δημόσιο θα γίνει και μια αντίστοιχη πρόσληψη»!..
Τα είπε όλα εν… ψυχρώ και με δυό λόγια! Άρα δεν υφίσταται πλέον το «παραμύθι» ότι... «υπάρχουν πολλοί δημόσιοι στην Ελλάδα!». Τουλάχιστον, αυτό συμπεραίνει ο κάθε μη πωρωμένος πολίτης, μετά από αυτή τη δήλωση του πλέον αρμόδιου υπουργού.
Για κάθε απόλυση από το Δημόσιο θα γίνει και μια αντίστοιχη πρόσληψη…
Όμως, για ποιό λόγο θα γίνει αυτή η αντικατάσταση προσωπικού; Το «φύγε εσύ - έλα εσύ», θα έχει κάποια αιτία. Ή «φύγε, γιατί είσαι ραμολί, είσαι ανίκανος, είσαι αγράμματος, είσαι τεμπέλης, είσαι αργυρώνητος», ή «φύγε, γιατί έτσι γουστάρω»!
Τίποτε από τις δύο περιπτώσεις δεν θα συμβεί! Ο λόγος είναι απλός, καθώς με τις οριζόντιες «καρατομήσεις» -βάσει των τυπικών προσόντων- δεν θίγεται ουδεμία από τις παραπάνω κατηγορίες.
Για κάθε απόλυση από το Δημόσιο θα γίνει και μια αντίστοιχη πρόσληψη…
Άρα, είναι αυτό που λέει η «πιάτσα», ότι δηλαδή η δήθεν αναδιάρθρωση στο Δημόσιο, γίνεται μόνον και μόνον, για να υπάρχει προσωπικό με μισθούς των 400 ευρώ και δίμηνες συμβάσειςΤώρα, ποιός θα έχει την απαίτηση να εξυπηρετηθεί από έναν υπάλληλο του Δημοσίου των 400 ευρώ και προαναγγελθείσας απόλυσης εντός δύο μηνών, αυτό μόνον κάτι προχειρολόγοι και «παπαγαλάκια» μπορούν να μας το εξηγήσουν! Α, και κάποιοι άλλοι, που... χαίρονται για τις απολύσεις στο Δημόσιο, αγνοώντας οι καημένοι πόσο θα επηρεαστεί η αγορά, θα αυξηθεί η ανεργία και θα δυσκολέψουν ακόμη τα πράγματα για την εύρεση εργασίας.
Για κάθε απόλυση από το Δημόσιο θα γίνει και μια αντίστοιχη πρόσληψη…
Δηλαδή, π.χ. θα απολυθεί ένας υπάλληλος του Λυκείου των 800 ευρώ με 20ετή εμπειρία, για να αντικατασταθεί από άλλον υπάλληλο πτυχιούχο ΑΕΙ των 400 ευρώ, με μηδενική εργασιακή εμπειρία.
Για κάθε απόλυση από το Δημόσιο θα γίνει και μια αντίστοιχη πρόσληψη…
Α, και κάτι άλλο… Υπάρχει πολίτης σε αυτή τη χώρα που πιστεύει ότι υπάρχει στόχος για σύγχρονη και σωστή διοικητική μεταρρύθμιση; Ή μήπως ελπίζει κανείς ότι κάποια στιγμή θα αντιμετωπιστεί το πρόβλημα των δημοσίων υπηρεσιών με ουσιαστικά αξιοκρατικά κριτήρια και όχι με το «τυποποιημένο» ΑΣΕΠ; Αν πράγματι υπήρχε η πολιτική βούληση, θα γέμιζαν οι φυλακές από εκείνους που έφτασαν το Δημόσιο σε αυτή την κατάντια και θα μεγάλωναν οι «ουρές» στον ΟΑΕΔ από κάτι «αστροπελέκια» που κάνουν τους υπουργικούς συμβούλους.
>>> Οι «μισθοί Βουλγαρίας» που πάνε να περάσουν και στο Δημόσιο, ίσως θα πρέπει να προβληματίσουν περισσότερο τον κάθε πολίτη, καθώς έτσι εδραιώνεται ένα «εθνικό μισθολόγιο» - ως λόγος αναφοράς για τον κάθε κακό επιχειρηματία, που ονειρεύεται να πουλάει σε κακώς αμειβόμενους καταναλωτές. Και να σκεφθεί κανείς, ότι κάποιοι μεγαλοεπιχειρηματίες (και όχι η Τρόϊκα!), «υποχρέωσαν» τις κυβερνήσεις να πέσουν οι μισθοί σε αυτά τα επίπεδα. Και τώρα θα ψάχνουν για… μυγοσκοτώστρες!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου