Πέμπτη 15 Αυγούστου 2013

Τα… χίλια ονόματα της "Ελληνίδας" Παναγιάς!

Από την περιφορά της θαυματουργής εικόνας της Παναγίας της Πορταΐτισσας (Ι.Μ. Ιβήρων - Άγιον Όρος)
Μεγάλη γιορτή η σημερινή. Γιορτάζει η Παναγιά, η μισή… Ελλάδα, αλλά και η Ρωμιοσύνη! Μία διαφορετική ημέρα για τον απανταχού Ελληνισμό και για εκατομμύρια πιστούς που ακουμπούν τις ελπίδες τους, μ’ ένα τάμα, ή έστω μ’ ένα φιλί στην εικόνα Της.
Η Θεοτόκος, τιμάται ιδιαίτερα από την Ορθοδοξία. Το Άγιον Όρος είναι αφιερωμένο στο όνομά Της και επονομάζεται Περιβόλι της Παναγιάς! Άλλωστε ο Δεκαπενταύγουστος (με το πάτριο ημερολόγιο, δηλαδή στις 29 Αυγούστου), είναι η μεγαλύτερη ημέρα της μοναστικής πολιτείας, με επίκεντρο την Ιερά Μονή Ιβήρων και την θαυματουργή εικόνα της Παναγίας της Πορταΐτισσας.
Μυριολατρεμένη και χιλιοτραγουδισμένη, η Μεγαλόχαρη και προστάτιδα της Ελλάδας, σε κάθε δύσκολη στιγμή. Και δεν είναι καθόλου τυχαίο, που για την «Ελληνίδα» Παναγιά, υπάρχουν χιλιάδες εκκλησίες και εκατοντάδες προσκυνήματα, ενώ η λατρεία των πιστών, Της έχει προσδώσει εκατοντάδες επίθετα – από Κυρία των Αγγέλων, μέχρι και… Κουφή!
>>> Το κείμενο από το paraskhnio.gr, όπου συγκεντρώθηκαν και καταγράφηκαν εκατοντάδες επίθετα της Παναγίας. Ενδιαφέρον! Κλικ ΕΔΩ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου