Σάββατο 10 Αυγούστου 2013

"Γαϊδούρια" του τουρισμού και ρεμπεσκέδες της δημόσιας ζωής

Κρούσμα ραθυμίας και «γαϊδουριάς» στην Ακρόπολη, καταγγέλλεται επωνύμως από τουριστικό πράκτορα, το οποίο συνέβη πριν μερικές μέρες, με «θύματα» 10.000 τουρίστες! Εάν τα όσα καταγγέλλονται, συνέβησαν όπως αναφέρονται παρακάτω, τότε η υπουργός Τουρισμού, κα Όλγα Κεφαλογιάννη, μάλλον θα πρέπει να προβεί στα δέοντα και μάλιστα με δημόσια διαπόμπευση των ονομάτων των κυρίων που κατηγορούνται.
Η καταγγελία αναρτήθηκε στο traveldailynews.gr, όπου με τίτλο «Καταγγελία σοκ για την Ακρόπολη έφερε στο φως τουριστικός πράκτορας», ο Θ. Κουμέλης, γράφει:
«Τη στιγμή που ο τουριστικός κλάδος είναι ο μόνος που μπορεί να στηρίξει την ταλαιπωρημένη ελληνική οικονομία, μερίδα συνδικαλιστών ηθελημένα ή με άγνοια του κινδύνου συμβάλλει στην αμαύρωση της εικόνας της χώρας μας στους καλύτερους πρεσβευτές της. Δέκα χιλιάδες ξένοι τουρίστες ταλαιπωρήθηκαν επί ώρες για να επισκεφθούν την Ακρόπολη». Και:
«Ο γνωστός τουριστικός πράκτορας Νίκος Κελαϊδίτης, μέλος του ΔΣ του ΗΑΤΤΑ, αποκάλυψε καταγγελία της ξεναγού Βάση Τράκα για την κατάσταση που επικρατούσε πριν λίγες μέρες στην Ακρόπολη όπου την επισκέφθηκαν περίπου 10.000 ξένοι τουρίστες. Η φωτογραφία που δημοσιεύουμε είναι του Κρίτωνα Πιπέρα αντιπροέδρου του Σωματείου Διπλωματούχων Ξεναγών που ήταν και εκείνος εκεί, και όπως σχολίασε περίμενε σχεδόν μια ώρα για να μπει στην Ακρόπολη».

Η καταγγελία
Ν. Πιπεράς και Κ. Κελαϊδίτης

Στις 06/08/2013 ημέρα Τρίτη, ήρθαν στο Πειραιά 4 μεγάλα κρουαζιερόπλοια, χωρητικότητας 4.000 επιβατών το καθένα.

Ο περισσότερος κόσμος που ταξίδευε με αυτά, αγόρασε εκδρομή για να επισκεφτεί την Ακρόπολη.

Χονδρικά το σύνολο των επισκεπτών του μνημείου, στις 09.30 το πρωί περίπου, ήταν 10.000 άτομα.
4 μηχανήματα ελέγχου εισιτηρίων. Το 1 ΜΟΝΟ έκανε τη δουλειά, τα άλλα οι φύλακες είπαν ότι δεν λειτουργούν.
6 (ακριβής αριθμός) φύλακες στην είσοδο. Οι 5 (ακριβής αριθμός) αραχτοί στο φυλάκιο - κυριολεκτώ - απαθείς, χασκογελούσαν και πίνανε τα καφεδάκια τους.
ΕΝΑΣ - διαβάζετε καλά - τσεκάριζε τα εισιτήρια αυτού του πλήθους των επισκεπτών, ένα προς ένα.
Ο κόσμος έβραζε κάτω από τη αφόρητη ζέστη και τον ήλιο. Η ουρά έφτανε στο Ηρώδειο.
ΕΝΑΣ λοιπόν, φυλακάκος τσεκάριζε τα εισιτήρια ένα προς ένα. Μιλούσε αγγλικά του τύπου me Τarzan you Jane δηλ. δεν ήταν καν σε θέση με υποτυπώδη, έστω, αγγλικά να κατευθύνει τον κόσμο.
Σε ερώτηση που του κάναμε “γιατί δεν ανοίγουν τα άλλα μηχανήματα;” απαξίωσε να απαντήσει.
Σε δεύτερη ερώτησή μας γιατί οι συνάδελφοι του βρίσκονται στο φυλάκιο και όχι στην είσοδο με τα εισιτήρια απάντησε: “κυρία μου πηγαίνετε πιο κει, εμποδίζετε τη ροή”. (Εμποδίζαμε τη ροή γιατί του μιλούσαμε και δεν μπορούσε να συγκεντρωθεί για να κόψει τα εισιτήρια.)
10.000 άτομα περίμεναν 1 ΩΡΑ για να μπουν. Σε παρατήρησή μας ότι τα πλοία φεύγουν συγκεκριμένη ώρα και οι άνθρωποι δεν θα προλάβουν να δουν την Ακρόπολη πληρώνοντας 12 ευρώ για την είσοδο, απαξίωσε να δώσει απάντηση αφού σα γνήσιο δημοσιοϋπαλληλάκι δεν τον αφορούσε.

>>> Όμως…
Μήπως αυτό το κρούσμα ραθυμίας, προερχόταν από υπαλλήλους, που περιμένουν οσονούπω την απόλυσή τους; Χωρίς να δίνεται «συγχωροχάρτι» σε τέτοιου είδους συμπεριφορές, μήπως θα έπρεπε να αναλογιστούμε, τι «τραλαλά» παθαίνει ένας πολίτης, όταν ξαφνικά του ανατρέπεται ολόκληρη η ζωή; Πώς, θα μπορούσε κάποιος να απαιτήσει υπευθυνότητα από έναν «μελλοθάνατο» και «θύμα» του κάθε παπιονάτου απατεώνα, κυριλέ μιζαδόρου, κρατικοδίαιτου λαμόγιου και πολιτικού ρεμπεσκέ*, που «είδε» την πατρίδα μας σαν περιουσία του μπάρμπα του και χίμηξε και την κατασπάραξε; Πώς; Γι' αυτό, πριν από κάθε κριτική ή απόφαση, θα πρέπει να βλέπουμε σφαιρικά. Κάθε δράση κατά του αιτιατού, είναι πράξη ανωριμότητας. Γι’ αυτό, ας κοιτάμε την αιτία, την οποία εάν την κοιτούσαν... κάποιοι, οι Έλληνες δεν θα «παραμιλούσαν» και σίγουρα δεν θα αυτοκτονούσαν…
* Ρεμπεσκές=Ο ανεπρόκοπος, αυτός που δεν έχει χαΐρι (http://www.slang.gr)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου