Σάββατο 17 Αυγούστου 2013

Ο 19χρονος θυσιάστηκε, για να θυμηθούμε κάποια ξεχασμένα Δικαιώματα

Οι αντιδράσεις για τον άδικο χαμό του 19χρονου Θανάση, του οποίου η ζωή, θεωρήθηκε ισότιμη με… 0,60 ευρώ, δεν πρόκειται να εκπνεύσουν σύντομα, διότι εκτός από το τραγικό γεγονός, υπάρχει και κάτι άλλο - διαρκούς τραγικότητας για την κοινωνία. Είναι το είδος του επαγγέλματος, που ασκείται και αν αυτό μπορεί να λειτουργεί σε μία κοινωνία, η οποία θέλει να λέγεται «πολιτισμένη».
Γιατί;
Μέχρι προχθές ο πολύς κόσμος, δεν γνώριζε ότι οι ελεγκτές δεν είναι υπάλληλοι των συγκοινωνιακών εταιρειών, αλλά «εθελοντές» που αμείβονται με το 10% επί των προστίμων που «κόβουν». 
Οπωσδήποτε, πρόκειται περί «κυνηγών κεφαλών», οι οποίοι, βγάζουν τίμια το ψωμί τους, εξυπηρετώντας πονηρές και άτιμες αποφάσεις, που έχουν ληφθεί με μοναδικό στόχο το κέρδος, σε… μωαμεθανικό στυλ! Όπως δηλαδή, οι Μωαμεθανοί, οι οποίοι προκειμένου να εισπράττουν τους φόρους, έβαζαν Έλληνες εισπράκτορες με ποσοστά! Αυτή είναι η πονηριά της υπόθεσης, καθώς οι «όμορφοι» των μαζικών μέσων μεταφοράς, σου λένε «γιατί να διορίσω έμμισθους οι οποίοι μπορεί να μην κοιτάνε πολύ τη δουλειά τους και να μην συνεργαστώ με "κυνηγούς κεφαλών";»...
Εκτός από την πονηριά της υπόθεσης, υπάρχει και η ατιμία, που δεν είναι άλλη από το υπέρογκο και «αστρονομικό» για το μέγεθός του πρόστιμο, το οποίο είναι 60 φορές πάνω από την τιμή του εισιτηρίου! Δηλαδή, το εισιτήριο των 60 λεπτών, που δεν έκοψε ο Θανάσης, αντιστοιχεί με… 36 ευρώ! Πού ακούστηκε αυτό;
Τι έκαναν τόσα χρόνια, οι υπουργοί που πέρασαν από το Μεταφορών; Ούτε ένας δεν γνώριζε, ότι οι συγκοινωνίες αποτελούν παροχή προς τους πολίτες -όπως η Υγεία και η Παιδεία- και όχι μέσον για κέρδος; Ούτε ένας δεν ήξερε ότι τέτοιου είδους πρόστιμα, είναι ντροπή μόνον και μόνο στο άκουσμά τους; Δυστυχώς…
Όμως, υπάρχει και κάτι άλλο, για το οποίο ίσως πρέπει να πάρει παρέμβη επίσημα ο Δικηγορικός Σύλλογος Αθηνών, αφού δεν δείχνουν να κινούνται κάποιοι άλλοι αρμόδιοι.
Δηλαδή, να ενημερωθεί το ευρύ κοινό, αν επιτρέπεται η προσβολή προσωπικότητας των πολιτών, αν επιτρέπεται η -έστω ολιγόλεπτη- κράτησή τους ή ο έλεγχος Ταυτοτήτων τους από μη αστυνομικούς!
Στην περίπτωση που οι παραπάνω ερωτήσεις απαντηθούν με «όχι», τότε θα πρέπει να ανησυχούμε για το ποιόν των ανθρώπων που σκαρφίζονται, αποφασίζουν, ενεργοποιούν, εκτελούν και καλύπτουν ποικιλοτρόπως, τέτοιου είδους τακτικές, που έρχονται αντιμέτωπες με τον… μισό Ποινικό Κώδικα, προσκρούουν σε βασικά άρθρα του Συντάγματος, αντιβαίνουν στην Ευρωπαϊκή Σύμβαση Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του 1950 και τέλος αποπειρώνται να προσβάλουν την ανθρώπινη νοημοσύνη.
Με δεδομένο ότι η αξιοπρέπεια είναι απολύτως υποκειμενική υπόθεση, κάποιος που θέλει να απευθυνθεί σε «ιθύνοντες», δεν πρέπει να αναφέρεται σε αυτό το… παλιομοδίτικο «κουσούρι», διότι -όσο να ‘ναι- η αξιοπρέπεια συνοδεύεται από ήθος
Γι’ αυτό, στο κάθε αίτημα ή παράπονο, ο πολίτης πρέπει να αρχίζει με ένα… «ρε»! Είναι η μοναδική προσφώνηση, που μπορούν αντιληφθούν κάτι τέτοιοι τύποι. Γιατί με το «ρε» διορίστηκαν, με το άκουσμα του «ρε» δέχονται εντολές, με το κάθε «ρε» είναι διατεθειμένοι να καταπατήσουν ο,τιδήποτε διαθέτει η «φαρέτρα» των συναισθημάτων τους.
Με το να σκέφτεται και μόνον κάποιος, πονηρούς τρόπους για να τα «παίρνει» από τον λαό, πρέπει να είναι πολύ ξεφτιλισμένος! Τώρα, είναι θέμα… ερμηνείας, τι είδους χαρακτηρισμός αρμόζει σε όσους δέχονται, νομιμοποιούν και ενεργοποιούν κάτι τέτοιες «αρρωστημένες» ιδέες!
Άκου εκεί, πού φτάσαμε! Να χάνεται μια ζωή, προκειμένου να βγάλει το… μπαξίσι του ο «κυνηγός κεφαλών» και το κράτος να αποκτήσει άλλον έναν πικραμένο πολίτη…
Τελικά, αυτός που φταίει, είμαι εγώ κι εσύ, φίλε του διαδικτύου. Γιατί εγώ κι εσύ, ανεχόμαστε αδιαμαρτύρητα να μας εξουσιάζουν ανίκανοι και λαμόγια, γιατί εγώ κι εσύ σκύβουμε το κεφάλι, συνεχίζοντας έτσι να διαιωνίζουμε τον ραγιαδισμό και να εκτρέφουμε πολίτες άβουλους, «άοπλους» και ακούσιους υπηρέτες και εξυπηρετητές τής εκάστοτε καθεστηκυίας τάξης.
Ο 19χρονος Θανάσης «έφυγε». Τα «γιατί;» του έμειναν! Όχι μόνον εκεί, στο κράσπεδο, που βγήκε η ψυχούλα του…
>>> Όποιος πιστεύει, ότι για τον χαμό του παληκαριού, ευθύνεται λίγο και η αδιαφορία των πολιτών που δέχονται αδιαμαρτύρητα την καταπάτηση βασικών δικαιωμάτων τους, ας διαδόσουν αυτή την ανάρτηση. Ο Θανάσης, ας είναι το τελευταίο θύμα της αυθαιρεσίας, του κάθε "σαλεπιτζή" της εξουσίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου