Δευτέρα 15 Ιουλίου 2013

Ένας άνεργος λιγότερος, εις βάρος όλων μας!

Από το 
Γραφείο Τύπου 
της κίνησης 
«Δημιουργία, ξανά!»


Πρώην Υπουργός, πρώην Επίτροπος στην Ευρωπαϊκή Ένωση, πρώην Βουλευτής, πρώην Ευρωβουλευτής. Αυτά παραθέτει ο Χρήστος Παπουτσής στην προσωπική του ιστοσελίδα (http://www.cpapoutsis.gr/). Το ότι υπήρξε παταγωδώς αποτυχημένος σε όλα, φυσικά είναι ... λεπτομέρεια. Όπως και το ότι από το βιογραφικό του απουσιάζουν εντελώς δραστηριότητες στον επαγγελματικό, τον επιστημονικό ή, έστω, τον κοινωνικό αλλά μη κομματικό στίβο.
Και σωστά. Διότι ουδέποτε υπήρξαν. Ο Χρήστος Παπουτσής είναι ο ορισμός του ανεπάγγελτου επαγγελματία πολιτικού, σύμβολο μιας εποχής που έχει καταρρεύσει, αλλά εξακολουθεί να κρατιέται στη ζωή ως ζόμπι. Ο πρωθυπουργός με την αποδοχή της εισήγησης Βενιζέλου για τοποθέτηση του Παπουτσή ως εκπροσώπου της χώρας στην Παγκόσμια Τράπεζα υπογραμμίζει την πρόθεσή του να στηρίξει με κάθε τρόπο τον παραπαίοντα κυβερνητικό του συνεταίρο, αλλά και την πλήρη περιφρόνησή του στο περί δικαίου αίσθημα του πολίτη, ο οποίος εύλογα απορεί:
- Τι γνώση και εμπειρία έχει ο Παπουτσής από διεθνή τραπεζικά θέματα;
- Με ποια διαδικασία κατέληξε η κυβέρνηση σε αυτή την επιλογή;
- Δεν υπήρχε καταλληλότερος Έλληνας ή Ελληνίδα για αυτή τη θέση;
- Αυτή είναι η αξιολόγηση που θα εφαρμοστεί και στη δημόσια διοίκηση;
Καμιά απάντηση, εκτός, ίσως από την παραλλαγή στη γνωστή παροιμία: Παπούτσι από το κόμμα σου κι ας είναι και (διε)φθαρμένο...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου