Τρίτη 18 Ιουνίου 2013

Το ΚΚΕ κατέθεσε τροπολογία για κατάργηση της Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου (ΕΡΤ)

Τροπολογία για την κατάργηση της Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου η οποία αφορά στην παύση λειτουργίας της ΕΡΤ κατέθεσε το ΚΚΕ σε νομοσχέδιο του υπουργείου Υγείας με αντικείμενο το... Ερρίκος Ντυνάν! Θα συζητηθεί στην Ολομέλεια. Ίσως την στηρίξουν ΣΥΡΙΖΑ, Ανεξάρτητοι Έλληνες, αλλά και ΔΗΜΑΡ.
Σημειώνεται ότι η διαδικασία ψηφοφορίας επί των βουλευτικών τροπολογιών τελεί υπό την αίρεση των διατάξεων του Κανονισμού της Βουλής και του Συντάγματος:

Κατά πάγια κοινοβουλευτική πρακτική, μια βουλευτική τροπολογία τίθεται σε ψηφοφορία εφόσον προηγουμένως η κυβέρνηση έχει δηλώσει ότι την κάνει αποδεκτή.
Το ΚΚΕ εμφανίζεται αποφασισμένο να ζητήσει ακόμη και τη διεξαγωγή ονομαστικής ψηφοφορίας προκειμένου να τεθεί σε συζήτηση η τροπολογία.
Πρόκειται για το άρθρο 101 παρ. 5 του Κανονισμού της Βουλής που ορίζει ότι αν υπάρχει αμφισβήτηση για το αν εισάγεται ή όχι μια τροπολογία σε συζήτηση, τότε ο πρόεδρος ερωτά τη Βουλή που αποφαίνεται αποκλειστικά με ανάταση ή έγερση και χωρίς συζήτηση.
Και μην ξεχνάμε >>> στην ιστοσελίδα της ΕΣΗΕΑ (www.esiea.gr) με ένα κλικ βγαίνει η μετάδοση της ΕΡΤ. Στο Δελτίο προσκεκλημένος και ο "κομμένος" Θάνος Τζήμερος. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου