Πέμπτη 23 Μαΐου 2013

Ο Μιχάλης Ντεντιδάκης πήγε να βρει τ' αδέλφια του. Καλό ταξίδι φίλε...

Έφυγε σήμερα από τη ζωή, μετά από πολύχρονο αγώνα με την επάρατο, ο Μιχάλης Ντεντιδάκης δίδυμος αδελφός του αείμνηστου βουλευτή και υπουργού Αντώνη Ντεντιδάκη. Υπήρχαν και άλλα δύο αδέλφια, ο Γιώργος και ο Παύλος, που και αυτοί έφυγαν νωρίς...

Ο Μιχάλης Ντεντιδάκης, γόνος μιάς από τις πιό παλιές και αρχοντικές πειραϊκές οικογένειες, εκλεγόταν δημοτικός σύμβουλος Πειραιά από το 1986 και είχε συμβάλει με την παρουσία του στους αγώνες του Δήμου σε έργα αναπτυξιακού και κοινωνικού χαρακτήρα. Διετέλεσε και αντιδήμαρχος επί δημάρχων Σ. Λογοθέτη και Π. Φασούλα.

Πριν την ενασχόλησή του με τα δημοτικά ο Μιχάλης Ντεντιδάκης ήταν γνωστός και πετυχημένος ντεκορατέρ, με γραφείο Εσωτερικής Αρχιτεκτονικής στο Κολωνάκι. Στο ημιυπόγειο της Αναγνωστοπούλου 18. Εκεί που για 2-3 "αρχιτεκτονικά" χρόνια -στα μέσα της δεκαετίας του ’70- ήμασταν παρέα, με το μποξεράκι μας τον Ραλφ, τα κλιμακόμετρα και τα προοπτικά μας! 
Στο "ιστορικό" γραφείο της Αναγνωστοπούλου, την εποχή που απέναντί μας έμενε η Μελίνα με τον Ντασέν, ο Σάββας Θεοδωρίδης, από κάτω τους είχε μαγαζί η Φόνσου, από πάνω μας έμενε ο Μαρκ Μαρσώ, δίπλα μας είχε μαγαζί ο Μιχαλάκης ο Ασλάνης, πιό κάτω ο Βέρας, ο Πουλίδης, ο Γεωργαντάς... Και παρακάτω στην πλατεία, μας "φώναζε" το "Piccolo" για τα εσπρεσάκια μας! 
Πάνε αυτές οι μέρες. Πάει κι ο Μιχάλης, αφήνοντας πίσω τόσες θύμισες...
Η νεκρώσιμη ακολουθία για την ψυχούλα του Μιχάλη, θα ψαλεί αύριο στις 4 μ.μ. στον Άη Βασίλη – την εκκλησία τη γειτονιάς του και η ταφή θα γίνει μάλλον στο Κοιμητήριο της Ανάστασης.
Καλό ταξίδι...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου