Δευτέρα 13 Μαΐου 2013

Υποχώρηση της ΟΛΜΕ, ως απάντηση στην ανικανότητα ενός πονηρού κράτους

Το να έχεις χίλια δίκια Και να... κατορθώνεις να θέτεις όλον τον κόσμο απέναντi, δεν είναι και τόσο... εύκολο! Χρειάζονται... γνώσεις και βιωματικές εμπειρίες επί των συνδικαλιστικών. Όπως π.χ. αυτών της ΟΛΜΕ, όπου οι καθηγητές έχουν πράγματι δίκαια αιτήματα, αλλά εάν δεν ξέρεις πότε και πώς τα ζητάς, εκτίθεσαι και... κοινωνικώς! 
Για παράδειγμα, όπως το αίτημα με τις επιπλέον 2-3 ώρες διδασκαλίας, που η αποτυχία για να «περάσει» στον κόσμο έδωσε την ευκαιρία σε κάθε «κίτρινο» να φτιάξει την είδηση όπως βόλευε την εξουσία.
Ας το αντιληφθούν οι καθηγητές, ότι αυτή τη «μάχη» την έχασαν και ας σκεφθούν πώς θα συνεχίσουν τον «πόλεμο», όταν μάλιστα έχουν απέναντί τους ένα «στυγνό» πλην ευάλωτο υπουργείο Παιδείας.
Οι Πανελλαδικές πρέπει να γίνουν με πλήρη ηρεμία και γαλήνη, γιατί τα παιδιά ΜΑΣ δεν φταίνε τίποτα!
Όταν έχεις απέναντί σου ένα αδιάφορο και κράτος, κατ’ αρχάς πρέπει να αγωνίζεσαι για το πώς θα σπουδάσουν τα παιδιά ΣΟΥ και ύστερα για τα δίκαια αιτήματά σου, κύριε καθηγητά! 
Υπάρχει χρόνος για αντίσταση κατά της πονηρής πολιτικής που ακολουθείται, για την εκπαίδευση. 
Ήδη οι περισσότεροι πολίτες, όση παραπληροφόρηση και αν έχει πέσει στα φερέφωνα, έχουν αντιληφθεί ότι το υπουργείο Παιδείας σκεπτόμενο πονηρά παρουσίασε αυτές τις μέρες το περιβόητο νομοσχέδιο για την εκπαίδευση. Κι αυτό για να εξαναγκάσει τους καθηγητές να αντιδράσουν απειλώντας την διεξαγωγή των Πανελλαδικών, προκειμένου να αποδυναμώσει τον λόγο τους απέναντι στον λαό. Δυστυχώς το πέτυχε! Κι ας μην διερωτόμαστε, αν οι «εξουσιαστές» σκέπτονται τα παιδιά τους. Όχι, όσο είναι δυνατές οι σπουδές στο εξωτερικό...
Τα αιτήματα των καθηγητών για τις μεταθέσεις τους είναι δίκαια, όπως και οι ανησυχίες τους που διαγράφονται για το μέλλον της εκπαίδευσης στη χώρα μας, Και να είναι σίγουροι ότι βρίσκουν σύμφωνο το σύνολο του σκεπτόμενου πολίτη, αλλά υπό την προϋπόθεση, να μη συμβάλουν και αυτοί σε αυτό το άσχημο «σκηνικό» που συνεχίζει να στήνεται, από το 1980 και εντεύθεν για την εξαΰλωση της ελληνικής παιδείας.
Ας συμμαχήσουν με τα παιδιά ΜΑΣ, με τα παιδιά ΤΟΥΣ. Ο εχθρός είναι κοινός, έχει ονοματεπώνυμο και το(ν) γνωρίζουμε.
Ας προχωρήσει η ΟΛΜΕ σε άμεση απόφαση για άρση της πρότασής της για απεργία, πριν ενρεγοποιηθεί το ακραίο μέτρο της επιστράτευσης - ο μοναδικός αντίλογος που μπορεί να έχει μία ανίκανη κυβέρνηση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου