Πέμπτη 11 Απριλίου 2013

Ξεκινάει σήμερα στη Ν. Υόρκη η "Hermes Expo International" για την ελληνική εξωστρέφεια


Σήμερα πραγματοποιείται στη Ν. Υόρκη η έναρξη τής πιό δυναμικής έκθεσης για την προώθηση ελληνικών προϊόντων, στις ΗΠΑ, τον Καναδά, τη Ν. Αμερική, αλλά και τη διεθνή αγορά.

Από την περυσινή διοργάνωση
Πρόκειται για την Hermes Expo International, που πραγματοποιείται στις Ηνωμένες Πολιτείες επί 22 συνεχή χρόνια και παρά την μοναδικότητα και το κύρος της, αυτή η συντονισμένη δουλειά του ελληνοαμερικανικού στοιχείου, περνάει απαρατήρητη στην επίσημη «μαμά» Ελλαδα. Και μάλιστα αυτή την εποχή της κρίσης, που η λέξη «εξωστρέφεια», υπάρχει μόνον για να ακούγεται...
Ιδρυτής και οργανωτής της Hermes Expo International, είναι ο ομογενής Παύλος Κοτρότσιος, ο οποίος κάθε χρόνο έχει να δείξει το κάτι «επιπλέον», όπως φέτος που είναι έντονη η παρουσία των Ελλήνων επιχειρηματιών και παραγωγών που βρίσκονται εκεί, για να συμμετάσχουν στα εκθεσιακά δρώμενα (εμπορικές εκθέσεις, συνέδρια και σεμινάρια) στη Ν. Υόρκη, τη Φιλαδέλφεια, το Ν. Τζέρσεϋ και το Ατλάντκ Σίτυ, με αποκορύφωμα τις απευθείας επαφές τους με επιχειρηματίες των ΗΠΑ, του Καναδά και κρατών της Ν. Αμερικής και τις υπογραφές των διαφόρων deals.

Ο κ. Κ. Παναγιωτόπουλος και η βιομηχανική μονάδα  

Μεταξύ των ελληνικών επιχειρήσεων, συμμετέχει η «Παναγιωτόπουλος Κεραμοτουβλοποιϊα ΑΒΕΕ» της Ηλείας, που εκπροσωπείται από τους Παναγιώτη Β. Παναγιωτόπουλο (αντιπρόεδρο) και Διονύση Κ. Παναγιωτόπουλο (μέλος δ.σ.). 
Στόχος του προέδρου της εταιρείας, Κώστα Παναγιωτόπουλου, είναι με τη συμμετοχή της η εταιρεία στην Hermes Expo International δεν να προσφέρει στις ΗΠΑ μόνον τα προϊόντα της, αλλά και άλλα προϊόντα που παράγονται στον νομό Ηλείας. 
Έτσι θα φιλοξενεί στο περίπτερό της και θα εκπροσωπεί επιχειρήσεις και προϊόντα από την Ηλεία και την περιοχή της Αρχαίας Ολυμπίας. Και οι επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία να γευτούν προϊόντα της Ηλειακής Γης, παραδοσιακά, υγιεινά, εξαιρετικής ποιότητας και μοναδικά στον κόσμο.
Εξ άλλου, στο δελτίο Τύπου που εξέδωσε χθες στη Ν. Υόρκη, η εταιρεία μεταξύ άλλων σημειώνεται:
«Η επιχείρηση πιστεύει πως η Ελλάδα μαζί με την Αμερική, χέρι-χέρι θα μπορέσουν να αντιμετωπίσουν τα μεγάλα οικονομικά προβλήματα και τον μεγάλο οικονομικό πόλεμο που γίνεται σήμερα, όπως μαζί πολέμησαν δίπλα-δίπλα στους δύο Παγκόσμιους Πολέμους και βγήκαν νικητές. Έτσι θα είναι και τώρα νικητές, μαζί ενωμένοι σαν μια χώρα». Και τονίζεται: «Έλληνες ομογενείς σας ευχαριστούμε και σας καλούμε να μας επισκεφθείτε στο περίπτερό μας, θα χαρούμε να βρεθείτε κοντά μας! Το καλοκαίρι σας περιμένει η Ελλάδα για τις διακοπές σας!».
>>> Παραμένει άγνωστο, εάν υπάρξει ανταπόκριση για την Hermes Expo International, από τους αρμόδιους της εκεί πρεσβείας μας...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου