Κυριακή 7 Απριλίου 2013

"Σχέδιο Β'", με ενιαίο νόμισμα με την Κύπρο, γιατί έρχονται μεγάλες αναταραχές

Επειδή δεν μπορούμε να συνεχίσουμε να είμαστε «παγιδευμένοι στην ιδέα του φόβου της χρεοκοπίας όταν η χώρα έχει ήδη χρεοκοπήσει» και επειδή προβλέπει ότι «η επιδείνωση της ελληνικής οικονομίας θα συνεχιστεί», ο διακεκριμένος οικονομολόγος Δημήτρης Παπαδημητρίου προτείνει ως λύση, παράλληλο νόμισμα σε Ελλάδα και Κύπρο.
Σε συνέντευξή του στο «Έθνος», ο κ. Παπαδημητρίου υποσρτηρίζει: 
«Οι επιλογές τόσο για την Κύπρο όσο και για την Ελλάδα έχουν περιοριστεί τρομερά και οι μελλοντικές τους προοπτικές είναι φρικτές. Η επιλογή της εξόδου από το ευρώ δεν μπορεί πλέον να αγνοηθεί. Προσωπικά βλέπω να έρχονται μεγάλες αναταραχές και ένα “σχέδιο Β” θα πρέπει να αναπτυχθεί εκτάκτως, το οποίο θα περιλαμβάνει την εισαγωγή ενός παράλληλου νομίσματος ή μια δραματική επαναδιαπραγμάτευση των μέτρων λιτότητας».
Περί αναμομονής για ανάκαμψη δήθεν προς το τέλος του 2013, ο κ. Παπαδημητρίου επισημαίνει:
«Αυτό είναι όνειρο θερινής νυκτός. Δεν υπάρχει κανένα στοιχείο που να δείχνει ότι η ελληνική οικονομία βρίσκεται σε δρόμο ανάκαμψης, αντιθέτως βουλιάζει όλο και πιο βαθιά. Είναι επιτακτική ανάγκη να γνωρίζουν οι Έλληνες πολίτες ποιές επιλογές υπάρχουν και τους κινδύνους που συνοδεύουν κάθε μια από αυτές. Αλλά δεν μπορούν να συνεχίσουν να είναι παγιδευμένοι στην ιδέα του φόβου της χρεοκοπίας όταν η χώρα έχει ήδη χρεοκοπήσει».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου