Πέμπτη 4 Απριλίου 2013

Χρειάζεται διευκρίνιση για το αν εξαιρούνται από το "χαράτσι" μισθωμένα κτίρια από το Δημόσιο


«Βροχή» η πληροφόρηση για το «χαράτσι» μέσω της ΔΕΗ, για το πώς μετονομάστηκε, για την έκπτωση του 10% - 15% και για τις «κωλοτούμπες» που έγιναν από τους κ.κ. Βενιζέλο - Κουβέλη. Και το απόγευμα θα «ρίξει καρεκλοπόδαρα» για τον... αγώνα που δόθηκε για να περάσουν οι «προτάσεις» Στουρνάρα από την τρόϊκα...
Όμως υπάρχει κάτι που δεν "παίζεται". Ακούστηκε το πρωί στον ΑΝΤ-1 και το οποίο έχει σχέση με τα κτίρια που νοικιάζονται για υπηρεσίες του Δημοσίου και των οποίων οι ιδιοκτήτες εξαιρούνται από το «χαράτσι».
Για την ιστορία, τον Σεπτέμβριο του 2011, ο τότε υπουργός Οικονομικών Ευάγγελος Βενιζέλος, μιλώντας στη Βουλή είχε διευκρινίσει πως «δεν υπάρχει εξαίρεση για τους ιδιοκτήτες ακινήτων που είναι μισθωμένα στο ελληνικό δημόσιο ή σε νομικά πρόσωπα δημοσίου δικαίου».
Τελικά τι συμβαίνει; Ισχύει αυτό που είπε τότε ο κ. Βενιζέλος ή μήπως «παρακάμφθηκε»;
Στην περίπτωση που συμβαίνει αυτό, τότε η εισαγγελική εντολή για διερεύνηση της υπόθεσης, έχει ήδη αργήσει! Και οπωσδήποτε, δεν πρέπει να ερευνηθεί μόνον το ύψος των ενοικίων (συχνά είναι υπέρογκο), αλλά ποιοί δημόσιοι άνδρες συναίνεσαν για την ενοικίαση εκάστου κτιρίου, ποιοί πολιτικοί είχαν την ιδέα και ποιοί έδωσαν την έγκριση για εξαίρεση αυτών των κτιρίων από το «χαράτσι».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου