Δευτέρα 22 Απριλίου 2013

Ακόμη και ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, δηλώνει ιδιαίτερα ανήσυχος για τα υψηλά επίπεδα ανεργίας!

Για σοβαρό κίνδυνο μετάδοσης της κρίσης και σε άλλες χώρες της Ευρωζώνης, αν δεν αποτραπεί η χρεοκοπία της Κύπρου, προειδοποίησε ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, μιλώντας ενώπιον του γερμανικού κοινοβουλίου.

«Εάν δεν βοηθήσουμε, η Κύπρος θα οδηγηθεί χωρίς αμφιβολία στη χρεοκοπία, θέτοντας σε κίνδυνο και άλλες χώρες, όπως την Ελλάδα», τόνισε χαρακτηριστικά.
Όπως σημείωσε ο κ. Σόιμπλε, αν και η αβεβαιότητα σχετικά με την κρίση χρέους εξακολουθεί να επηρεάζει τις αγορές, έχει υποχωρήσει σημαντικά τους τελευταίους μήνες.
Ο Γερμανός ΥΠΟΙΚ εμφανίστηκε, παράλληλα, ιδιαίτερα ανήσυχος για τα υψηλά επίπεδα ανεργίας σε ορισμένες χώρες-μέλη, χαρακτηρίζοντάς τα «καταστροφή» η οποία χρήζει άμεσης αντιμετώπισης.
«Πρέπει να καταπολεμήσουμε ειδικά τα υψηλά επίπεδα ανεργίας στους νέους σε μια σειρά ευρωπαϊκών χωρών», είπε, προσθέτοντας πως «είναι καταστροφή αν το 30-40% των νέων ανθρώπων δεν έχει δουλειά σε μακροπρόθεσμο επίπεδο».

Πηγή: www.briefingnews.gr


>>> Με δυό λόγια η Γερμανία τα έχει χρειαστεί, καθώς βλέπει κάποιες εισαγωγές της από τον ευρωπαϊκό νότο να έχουν μειωθεί και πως ήρθε η ώρα να σταματήσουν οι «χιτλερισμοί» κατά των οικονομικά αδύνατων κρατών-μελών της ΕΕ. Πρόκειται για μία είδηση, που δεν έλαβε την ανάλογη δημοσιότητα, ίσως επειδή αυτή τη φορά ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών δεν απείλησε και «έβαλε την ουρά στα σκέλια».

Επειδή μάς έχουν μπαφιάσει στην απαισιοδοξία, που μαζί με την ανέχεια μάς προκαλούν, καρδιακά, εγκεφαλικά, καρκίνους και... κηδείες, καλό θα ήταν να διακρίνουμε πού και πού κάτι τέτοιες ειδήσεις, που δεν βγαίνουν από δηλώσεις, αλλά από καταθέσεις σε κοινοβούλια, όπως αυτή του «αχώνευτου» Βόλφγκανγκ Σόιμπλε...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου