Παρασκευή 19 Απριλίου 2013

Δέσμευση του αν. υπουργού Υγείας στον Βασίλη Οικονόμου για την λογοθεραπεία στα παιδιά

Στην Βουλή ήρθε  το θέμα των παιδιών που χρειάζονται λογοθεραπείες και οι γονείς τους δεν μπορούν να ανταποκριθούν στις απαραίτητες θεραπείες αφού της καλύπτει περιορισμένα  πλέον ο ΕΟΠΠΥ.
Στην ομιλία του ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΔΗΜΑΡ  Β. Οικονόμου τόνισε ότι η πολιτική που ακολουθεί ο ΕΟΠΥΥ στον κρίσιμο αυτό τομέα συνιστά ιδιότυπο κοινωνικό αποκλεισμό για χιλιάδες παιδιά τα οποία μάλιστα αν δεν παρακολουθήσουν τις απαραίτητες συνεδρίες είναι εκπαιδευτικά «καταδικασμένα». 
Υποστήριξε ότι αποτελεί ατόπημα η εξοικονόμηση πόρων σε βάρος των αναγκών των πολιτών ιδίως όταν πρόκειται για τους μελλοντικούς πολίτες της χώρας των οποίων το μέλλον ναρκοθετείται στο όνομα της εξοικονόμησης πόρων.
Ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας, Μάριος Σαλμάς, αφού αναγνώρισε ότι πολλές φορές έχει κληθεί να απαντήσει στις ερωτήσεις του κ Οικονόμου για πραγματικά προβλήματα των ασθενών και των ασφαλισμένων, συμφώνησε με τον βουλευτή ότι η εξοικονόμηση πόρων έγινε κυρίως σε βάρος των πραγματικών αναγκών και ότι καταβάλλεται μεγάλη προσπάθεια από την πλευρά του, προκειμένου να ανατραπεί αυτή η κατάσταση. Δεσμεύτηκε δε, ότι θα επιστραφεί μέσω υπηρεσιών υγείας στους πολίτες μεγάλο μέρος των εξοικονομήσεων που επιτυγχάνει αυτή την στιγμή ο ΕΟΠΥΥ. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου