Κυριακή 21 Απριλίου 2013

Η ανέγερση μουσουλμανικού τεμένους, ξυπνά μνήμες μαρτυρικών χρόνων για τον Ελληνισμό (1)

Του
Π. Λιβανίδη

Όταν ένας κατακτητής καταλαμβάνει ένα λαό, ένα τόπο, μία από τις βασικές ενέργειες που κάνει είναι να καταργήσει τα σύμβολα του κατακτημένου (γλώσσα, σημαία, κοινωνικούς παράγοντες κλπ) και να εγκαταστήσει τα δικά του.
Αυτό έκαναν οι διάφοροι, κατά περιόδους, επίδοξοι κατακτητές του Ελληνισμού. Φράγκοι Γενουάτες, Σταυροφόροι, Τούρκοι, Βούλγαροι και άλλοι. Τους πρώτους που καταδίωκαν ήταν τους δασκάλους, τους ιερείς και τους προεστούς που δεν μπορούσαν να εξαγοράσουν. Δηλαδή αυτούς που γαλουχούν και οδηγούν την Ελληνική κοινωνία.
Στην περίοδο της Τουρκοκρατίας ιδιαιτέρα η θρησκεία ήταν και σύμβολο εθνικότητος. Οι Οθωμανοί – Τούρκοι ζητούσαν ως διαπίστευση και απόδειξη ότι δεν είσαι πλέον Έλληνας και έχεις γίνει Τούρκος, το να απαρνηθείς την Ορθοδοξία και να γίνεις Μουσουλμάνος. Εάν γινόσουν Μουσουλμάνος σου χάριζαν τη ζωή, εάν όχι σε σκότωναν με μαρτυρικό τρόπο. (Αθανάσιος Διάκος και χιλιάδες άλλοι μάρτυρες του Ελληνισμού και της Ορθοδοξίας).
Στην Ορθόδοξη Εκκλησία μας, υπάρχουν πολλές εκατοντάδες μάρτυρες που κρεμάστηκαν, ή σκοτώθηκαν με μαρτυρικό τρόπο , μόνο και μόνο γιατί δεν απαρνιόνταν τη Θρησκεία τους και φυσικά την εθνική τους ταυτότητα.
Δεν είναι τυχαίο ότι ο μεγάλος αριθμός Οσίων και Αγίων που έχει η Εκκλησία μας από τους χρόνους της Τουρκοκρατίας.
Χιλιάδες ήταν όμως και οι εκκλησίες μας που λεηλατήθηκαν και βεβηλώθηκαν με τον χειρότερο τρόπο. Είναι κάτι που επαναλείφθηκε και στους τωρινούς καιρούς στη Κύπρο , με την Τουρκική Εισβολή το 1974.
Τους μεγάλους ναούς δε, τους έκαναν επίτηδες μουσουλμανικά τεμένη και τζαμιά για να είναι πολύ δύσκολο να τους τα διεκδικήσουμε ξανά. Το ζητούμενο ήταν ο εξισλαμισμός , η απώλεια της εθνικής ταυτότητος και ο γενιτσαρισμός των Ελλήνων κάτω από μια άλλη εθνική συνείδηση.
Ας μην ξεχνάμε ότι ο «Παρθενώνας της Ορθοδοξίας» ο ιερός ναός της Αγίας Σοφίας μετατράπηκε για χρόνια σε μουσουλμανικό τέμενος και σήμερα λειτουργεί ως μουσειακός και εκθεσιακός χώρος. Το δε τουρκικό κράτος αρνείται επίμονα ακόμη και να τελεστεί η Θεία Λειτουργία στον ιερό χώρο της Ορθοδοξίας. 
Χιλιάδες άλλοι ιεροί ναοί γκρεμίστηκαν, έγιναν αποθήκες ακόμη και στάβλοι για να ταπεινωθεί ο Έλληνας και να ευτελιστεί η Ορθοδοξία. Αυτό το βλέπουμε ακόμη και στον μεθοδευμένο τρόπο καταστροφής των Αγιογραφιών στις εκκλησίες που βρέθηκαν υπό την κατοχή τους.
Εγκατάσταση 
των συμβόλων 
του κατακτητή
Οι Τούρκοι συνειδητά και εσκεμμένα πάντοτε επιδιώκουν την κατάργηση των συμβόλων του Ελληνισμού και της Ορθοδοξίας και την επιβολή των δικών τους συμβόλων εθνικών , θρησκευτικών και κρατικής τους κυριαρχείας. Αυτό κάνουν και σήμερα ακόμη και σε καθαρά κρατικά σύμβολα για να οριοθέτηση την δική της κρατική κυριαρχία επί της Ελληνικής. Γι΄ αυτό τα πολεμικά τους πλοία κάνουν συχνά βόλτες σε Ελληνικά χωρικά ύδατα με τις υποτιθέμενες «αβλαβείς διελεύσεις».
Γι αυτό δημιουργούν «γκρίζες ζώνες» στο Αιγαίο , γι αυτό αμφισβητούν τα Ελληνικά θαλάσσια όρια «έρευνας και διάσωσης» στο Αιγαίο και δεν επιτρέπουν την επαναλειτουργία της Θεολογικής Σχολής της Χάλκης εδώ και 32 χρόνια, αλλά και τόσα άλλα.
Για τον ίδιο λόγο η Τουρκία πιέζει για τη δημιουργία και την επίσημη λειτουργία τζαμιών και μουσουλμανικών τεμένων στην Αθήνα , ενώ δεν αποκαθιστά και δεν επιτρέπει την λειτουργία πολλών Ορθόδοξων ναών στην επικράτεια της.
Η ύπαρξη και λειτουργία ενός μεγάλου μουσουλμανικού τεμένους στην Αθήνα, θα μεταφραστεί στην εθνική συνείδηση των Ελλήνων ως ανέγερση του κυρίου συμβόλου ενός εχθρού του Ελληνισμού, μέσα στην ίδια την πρωτεύουσα. Ενός εχθρού που ακόμη και σήμερα προσπαθεί να αποσπάσει περιοχές του Ελληνικού κράτους και μεθοδεύει την λεηλασία του εθνικού μας πλούτου (πετρέλαια Αιγαίου και φυσικό αέριο).
Αυτό που επιδίωκε και δυστυχώς συνεχίζει ακόμη ο σύγχρονος κατακτητής είναι η κατάργηση της δυναμικής κάθε Ελληνο-Χριστιανικού συμβόλου και εγκατάσταση των δικών του.
ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου