Σάββατο 27 Απριλίου 2013

Γιάννη, την Πρωτομαγιά στις 12 μ. θα είμαστε όλοι εκεί στου Αλέκου!

Ες μνήμην 37 χρόνια μετά... 
«Μην είστε κοπάδι, για το Θεό… Να αγωνίζεστε, να σκέφτεστε με το μυαλό σας… Η ελευθερία είναι καθήκον, περισσότερο από δικαίωμα είναι καθήκον». 
Δεν πρόκειται για προτροπή σημερινού πολιτικού. Είναι λόγια του αείμνηστου Αλέκου Παναγούλη, που έφυγε την Πρωτομαγιά του 1976 και αγωνίστηκε για αξίες που ξεχάστηκαν… 
 Θα τις θυμηθούμε στο ειδικό αφιέρωμα που θα παρουσιάσει ο Γιάννης Δημαράς τη Μεγάλη Τετάρτη, 1η Μαίου 2013, στις 21:00, στο Kontra Channel, με ντοκουμέντα και στοιχεία για τη ζωή και τη δράση του Αλέκου Παναγούλη. Γιατί η Ιστορία μας είναι η Δύναμή μας αλλά και γιατί το πρότυπο του Αλέκου Παναγούλη είναι ένα πρότυπο Ελευθερίας, για τις Ελευθερίες και τα Δικαιώματα των λαών.
Αυτά σημειώνονται σε δελτίο Τύπου του Kontra Channel και συνιστάται να δουν την εκπομπή ιδιαίτερα οι νέοι, καθώς ο Γιάννης Δημαράς, ήταν στενός φίλος του Αλέκου και ό,τι πει θα είναι βγαλμένο μέσα από την καρδιά του και προπαντός αληθινό.
Η εκπομπή θα μεταδοθεί στις 9 μ.μ. της Πρωτομαγιάς. Όμως, 9 ώρες πριν, θα τελεστεί το καθιερωμένο ετήσιο μνημόσυνο για τον Αλέκο στο μνήμα του στο Α' Νεκροταφείο. Γιάννη, θα είμαστε όλοι εκεί!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου