Πέμπτη 18 Απριλίου 2013

Η «αναμάρτητος» Γερμανία θέλει να επιβάλει τη δική της «τάξη» στην Ευρώπη (1)

Απάντηση στον Βόλφγκανγκ Σόϊμπλε και τη Γερμανική κυβέρνηση, που με περισσή αλαζονεία και θράσος ξεχνούν τις καταστροφές και τα χρέη της Γερμανίας, ενώ από τους Έλληνες ζητούν συνέπεια σε αντικειμενικά ανέφικτους οικονομικούς στόχους, 
που οι ίδιοι επιβάλουν με το «πιστόλι στον κρόταφο».

Του 
Π. Λιβανίδη
 Η γερμανική αλαζονεία

Για μια φορά ακόμη η Ευρώπη ζει τη γερμανική αλαζονεία και την ιμπεριαλιστική τάση ενός κράτους που ιστορικά προσπαθεί να επιβάλει στους άλλους , μια δική του «τάξη», που ωφελεί μόνο τα δικά του συμφέροντα και ικανοποιεί το αίσθημα ανωτερότητος που το διακατέχει έναντι των υπολοίπων Ευρωπαίων.
Ο περίφημος υπουργός Οικονομικών της ενωμένης πλέον Γερμανίας Βόλφγκανγκ Σόϊμπλε, που εδώ και πολύ καιρό μιλάει για συνέπεια , υπευθυνότητα και τιμωρία σε αυτούς που παρανομούν και δεν είναι συνεπείς – δήλωσε με περισσή αλαζονεία στη γερμανική εφημερίδα « Osnabruecker Zeitung » , για τις Γερμανικές πολεμικές αποζημιώσεις προς την Ελλάδα τα ακόλουθα: «Σε ό,τι αφορά τις αξιώσεις για καταβολή αποζημιώσεων , δεν βλέπω καμιά ελπίδα , καθώς το ζήτημα αυτό έχει ξεκαθαριστεί από καιρό».

Η γερμανική αλαζονεία σε όλο της το μεγαλείο ! Παραγράφει όλες τις δεδομένες και ιστορικές υποχρεώσεις της πατρίδος του, προς τις άλλες χώρες και ζητά να τηρηθούν οι «κατασκευασμένες υποχρεώσεις» των άλλων χώρων προς τη Γερμανία.
Υποχρεώσεις που προέκυψαν όταν η Γερμανία τις « δημιούργησε » με ύπουλο ( δωροδοκίες – μίζες ) , αλλά και βίαιο τρόπο αφού τους έβαλε το πιστόλι στον κρόταφο με την πολιτική του σκληρού ευρώ που συμφέρει μόνο την ίδια.
Αυτό όμως το «έργο» η Ευρώπη το έχει ζήσει πολλές φορές μέχρι σήμερα και το έχει πληρώσει με πολύ αίμα και κοινωνικές τραγωδίες. Μόνο στους δύο Παγκοσμίους Πολέμους η Ευρώπη θρήνησε εκατομμύρια νεκρούς , τραυματίες και υπέστη ζημιές πολλών δισεκατομμυρίων .

«Ο αναμάρτητος πρώτος τον λίθον βαλέτω»

Ο «αναμάρτητος» κ. Βόλφγκανγκ Σόιμπλε , που με τις δηλώσεις του εκφράζει τη Γερμανίδα καγκελάριο Αγκέλα Μέρκελ, αλλά και μεγάλο μέρος της κοινής γνώμης της χώρας του ( που διακατέχεται από την προτεσταντική νοοτροπία της τιμωρίας του αμαρτωλού ) , καλά θα ήταν να διαβάσει ξανά την Αγία Γραφή.
Να διαβάσει το παράδειγμα του Ευαγγελίου με τη μοιχαλίδα και τη ρήση του Ιησού Χριστού « Ο αναμάρτητος πρώτος τον λίθον βαλέτω ». Να ανατρέξει στους μύθους του Αισώπου για τον άνθρωπο που κουβαλάει δύο σακούλες με λάθη και αμαρτίες , μία μπροστά του με τα λάθη των άλλων και μία πίσω στη πλάτη , όπου είναι τα δικά του λάθη που δεν τα βλέπει.
- Δεν θέλει να βλέπει τις άγριες θηριωδίες και τις καταστροφές που προκάλεσαν οι Ναζί πρόγονοι του στην Ελλάδα και την Ευρώπη γενικότερα , κατά τον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο.
- Δεν θέλει να βλέπει τα λάθη της Γερμανίας από την οικονομική της επέκταση και τη μόνιμη τάση να μεγαλώνει τον δικό της κύκλο επιρροής και επιβολής των θελήσεων καθώς και των συμφερόντων της , που τα έχουν πληρώσει πολύ ακριβά οι άλλες χώρες της Ευρώπης , είτε είναι γειτονικές της, είτε βρίσκονται πολύ μακριά της όπως η Ελλάδα.
- Δεν θέλει να βλέπει τη διαφθορά που υπάρχει στην ίδια την Γερμανία σήμερα , σε πολιτικό επίπεδο αλλά και σε τραπεζικό.
Ξέρει μόνο να κατηγορεί τους άλλους για τα ίδια ακριβώς που κάνουν και οι Γερμανοί , ίσως σε πολύ μεγαλύτερο βαθμό.
ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου