Πέμπτη 21 Μαρτίου 2013

Ας είναι καλά η Κύπρος, που μας ξεντροπιάζει...

Η νέα κυπριακή τραγωδία, αναπτερώνει το εθνικό ηθικό του Ελληνισμού. Δυστυχώς, η μαρτυρική Μεγαλόνησος, έμελλε να "θυμίσει" στους απανταχού Έλληνες, αξίες ξεχασμένες...
Το "όχι" του κυπριακού λαού στις απαιτήσεις της "γερμανικής" ΕΕ, πέρασε ήδη στην ιστορία, για να παραδειγματίζει τις επόμενες γενιές.
Η ενορχηστρωμένη και ξεδιάντροπη επίθεση που δέχεται ο Ελληνισμός, δεν φαίνεται να τελειώνει σύντομα - πράγμα που σημαίνει ότι η λαϊκή συσπείρωση είναι πλέον απαραίτητη, όπως απαραίτητη είναι και η αξιοπρεπής στάση των δύο κρατών μας, απέναντι στην προστυχιά των δήθεν εταίρων μας.
Η Κύπρος βρίσκεται "στο πόδι" και αναμένει τη συμφωνία που θα προκύψει. Ο δε κυπριακός λαός με ανυπομονησία περιμένει το άγνωστο αύριο...
Οι τραγικές στιγμές της Κύπρου μας, συμπίπτουν με δύο εθνικές επετείους. Η μία της 25ης Μαρτίου (την ερχόμενη Δευτέρα) και η άλλη την 1η Απριλίου (την επόμενη Δευτέρα), που γιορτάζονται τα 58  χρόνια από τον αγώνα των Κυπρίων κατά των Άγγλων κατακτητών  (1955-1959).
Σημαδιακές και οι δύο ημερομηνίες, που συνέπεσαν με την κήρυξη ενός άλλου εθνικού αγώνα, κατά της επίθεσης με τα άγνωστα όπλα της διεθνούς τοκογλυφίας. Όμως, ας ελπίζουμε ότι ο Ελληνισμός θα αντέξει. 
Ας είναι καλά η Κύπρος, που μας ξεντροπιάζει...
>>> Κατά μία άποψη το απόκομμα δεν έχει σχέση με όσα αναφέρονται. Αλλά, φαινομενικά... 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου