Σάββατο 16 Μαρτίου 2013

Ούτε η ομολογία Γιούνκερ, δεν "συγκινεί" κάποιους για να ακουστεί η φωνή της Ελλάδας

«Δεν θα επαναλάβουμε ποτέ τη λύση που εφαρμόστηκε στην Ελλάδα» δήλωσε χθες από τις Βρυξέλλες ο Πρωθυπουργός του Λουξεμβούργου, Ζαν Κλωντ Γιούνκερ, αναφερόμενος στο πρόγραμμα το οποίο εφαρμόστηκε στη χώρα μας και το οποίο, όπως είπε, ήταν μοναδικό.
Σύμφωνα με τον πρώην πρόεδρο του Eurogroup, η Ευρωζώνη, η οποία είχε ήδη υποδείξει ότι αυτή η λύση η οποία εφαρμόστηκε στην Ελλάδα ήταν μοναδική, θα πρέπει να είναι προσεκτική αναφορικά με την αξιοπιστία της.
Όσον αφορά στην συνεδρίαση του Eurogroup, ο κ. Γιούνκερ επεσήμανε ότι  μόνο πρόοδος δεν αρκεί, αλλά πρέπει να βρεθεί λύση.
«Δεν μπορώ να φανταστώ ότι θα περάσει αυτό το Σαββατοκύριακο χωρίς να υπάρξει λύση στο κυπριακό πρόβλημα» ανέφερε χαρακτηριστικά.
Ερωτηθείς για ενδεχόμενο «κούρεμα» του χρέους που θα προκαλούσε ζημιές στους ιδιώτες επενδυτές, απάντησε πως δεν πιστεύει ότι πρέπει να κατευθυνθούν σε παρόμοια λύση με τυφλό τρόπο. «Θα πρέπει να αναζητήσουμε μια λύση που δεν συνιστά καθαρή και απλή διαγραφή χρέους» σημείωσε.

>>> «Δεν θα επαναλάβουμε ποτέ τη λύση που εφαρμόστηκε στην Ελλάδα». Κι εμείς τι κάνουμε, μετά από αυτή την ομολογία, που έρχεται να συμπληρώσει και άλλου τέτοιου είδους ομολογίες; Κάνουμε, απλώς, την... πάπια!

1 σχόλιο:

  1. Ήμασταν ποτέ ο "περιούσιος λαός", ή κάνω λάθος;

    Α, ρε γαμώτο!

    Κι ακόμα τούτο: "Tου Έλληνα ο τράχηλος ζυγό δεν υπομένει…" εννοούσαν εμάς;
    Ρωτάω...

    Καλημέρα και καλό τριήμερο!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή