Πέμπτη 21 Φεβρουαρίου 2013

Όταν μία αριστοτεχικά μονταρισμένη φωτογραφία, χρησιμοποιείται ως "δήγμα" βλακείας

Διαβάζουμε...
Τίτλος: Η συγκλονιστική φωτογραφία Ολάντ–Σαμαρά που σαρώνει στο διαδίκτυο!
Κείμενο: Η συγκεκριμένη φωτογραφία κάνει τις τελευταίες ώρες τον γύρο του διαδικτύου. Εικονίζεται ο πρωθυπουργός, Αντώνης Σαμαράς, την ώρα που συνοδεύει τον Γάλλο Πρόεδρο, Φρανσουά Ολάντ, στο Προεδρικό Μέγαρο, λίγο μετά τη συνάντησή τους στο Μέγαρο Μαξίμου. Στο βάθος, και εκ δεξιών του κ. Σαμαρά, διακρίνεται ένας άστεγος… Κανείς ωστόσο μέχρι τώρα δεν έχει διευκρινίσει εάν η φωτογραφία είναι αληθινή ή αν πρόκειται για φωτομοντάζ…
>>> Η βλακεία μπορεί όχι, αλλά ο τσαρλατανισμός έχει τα όριά του! Το να παρουσιάζεται αυτή η φωτογραφία σε ένα σατιρικό μέσον, είναι θεμιτό. Όμως, το να δημοσιεύεται σε σοβαρούς ιστοχώρους και μάλιστα με την σημείωση ότι «κανείς μέχρι τώρα δεν έχει διευκρινίσει εάν η φωτογραφία είναι αληθινή ή αν πρόκειται για φωτομοντάζ», αυτό οπωσδήποτε δεν μπορεί να εκλαμβάνεται ως σάτιρα, αλλά ακόμη και ως «δημοσιογραφική» αλητεία!
Ο πλέον ανυποψίαστος πολίτης, αντιλαμβάνεται ότι στον συγκεκριμένο δρόμο της Ηρώδου του Αττικού, ούτε... κοπρόσκυλο δεν περνάει, όχι να στήνεται ζητιάνος! Πόσο μάλλον, όταν πρόκειται για την ημέρα τς επίσσκεψης Ολάντ! Πόσο «ακατοίκητος» μπορεί να είναι ένας εγκέφαλος, για να εκπλαγεί με την εν λόγω φωτογραφία και να μην αντιληφθεί ότι είναι ένα θαυμάσιο μοντάζ; Ένα μοντάζ όπου ο ζητιάνος αναφέρεται ως... άστεγος!
Τέτοιου είδους «πρωτότυπες» ιδέες, δεν μπορούν να χαρακτηριστούν ως αντιπολιτευτικές, παρά μόνον ως βλακώδεις που στόχο έχουν να πλήξουν την εικόνα της χώρας. 
Επειδή η κατάντια μας, είναι πολύ χειρότερη από αυτή του μονταρισμένου ζητιάνου, θα ήταν καλύτερο να είχε παρουσιαστεί μία αληθινή εικόνα, παρά μία «παραμυθένια». Κι αυτό διότι, με δεδομένο αυτή την μονταρισμένη φωτογραφία, μπορεί κάποιος να αμφισβητήσει πραγματικές εικόνες εξαθλίωσης από την «μνημονιακή» Αθήνα της θλίψης, της απογοήτευσης και των δακρύων.
Δυστυχώς, υπάρχουν τόσα δράματα για φωτογράφιση, που είναι περιττή και ίσως ύποπτη η κάθε μονταρισμένη φωτογραφία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου