Κυριακή 3 Φεβρουαρίου 2013

Ο τραγικός θάνατος του 39χρονου Σενεγαλέζου, οι υπαίτιοι και οι "αόρατοι" μεγαλέμποροι

Τραγικό θάνατο βρήκε 39χρονος μετανάστης από τη Σενεγάλη, την Παρασκευή το βράδυ, στις γραμμές του Ηλεκτρικού, κοντά στο σταθμό του Θησείου. 
Έγινε γνωστό ότι ο άτυχος περπατούσε στις γραμμές του ΗΣΑΠ από Μοναστηράκι προς Θησείο και τον χτύπησε το ηλεκτρικό ρεύμα, με αποτέλεσμα να χάσει τη ζωή του. Όμως η μαρτυρία του κ. Π. Κωνσταντίνου δημοτικού συμβούλου Αθηναίων (με την ΑΝΤΑΡΣΥΑ) και συντονιστή της «Κίνησης Ενωμένοι Ενάντια στο Ρατσισμό και τη Φασιστική Απειλή» ΚΕΕΡΦΑ, όπως αυτή έχει αναρτηθεί στον ιστοχώρο του ΚΕΕΡΦΑ (www.antiracismfascism.org), μεταξύ άλλων, αναφέρει: 
«Η λυσσασμένη επίθεση των δημοτικών αστυνομικών δεν σταμάτησε ούτε όταν ο μικροπωλητής έφτασε στο αδιέξοδο πάνω από τη γέφυρα του τρένου του ΗΣΑΠ, όπου ένας δημοτικός αστυνομικός τον καταδίωκε μέχρι που έπεσε στο κενό με το κεφάλι πάνω στις γραμμές. Εκεί άφησε την τελευταία του πνοή».
Για το τραγικό συμβάν διενεργείται προανάκριση από την Ασφάλεια Αττικής. 

>>> Κάποια στιγμή η αλήθεια θα λάμψει, για το πώς έχασε τη ζωή του ο άτυχος οικονομικός μετανάστης. Όμως, κάποια στιγμή, οι αρχές δεν θα πρέπει να ασχολούνται σοβαρά; Εκεί δηλαδή που κυνηγάνε τους φουκαράδες, γιατί δεν ασχολούνται με την έρευνα για το ποιός εισάγει και ποιός διανέμει στους «λιανοπωλητές» το παράνομο εμπορικό υλικό; Εκτός και αν τα... αρβυλάκια των δημοτικών αστυνομικών δεν είναι για τις... λακκούβες της Αθήνας, αλλά για να κυνηγούν φουκαράδες! Ας σημειωθεί ότι ουσιαστικά το «πληγωμένο» από την ύφεση και έλλειψη ρευστότητας λιανεμπόριο, δεν έχει τόσο πρόβλημα με τους παράνομους μικροπωλητές, όσο με εκείνους που τους διαθέτουν τα προς πώληση αφορολόγητα προϊόντα-«μαϊμούδες». Έτσι δεν είναι;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου