Τετάρτη 23 Ιανουαρίου 2013

Τα τελεσίγραφα προς εργαζομένους, είναι ύβρεις προς τους πολίτες

Τελεσίγραφο στους εργαζόμενους των μέσων μαζικής μεταφοράς που συνεχίζουν τις απεργιακές κινητοποιήσεις απηύθυνε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Σίμος Κεδίκογλου, μέσω του ραδιοσταθμού «Βήμα 99.5». 
Είπε:
«Μέχρι αύριο οι πρωτεργάτες να συμμορφωθούν με τις δικαστικές αποφάσεις, αλλιώς θα αντιμετωπίσουν τις συνέπειες του νόμου. Η νομοθεσία προβλέπει τι πρέπει να γίνει σε όσους πρωτοστατούν στις απεργίες». 
Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος αφού αναφέρθηκε στην «ταλαιπωρία των πολιτών» και στην «αναστάτωση της οικονομικής ζωής» τόνισε ότι μεταξύ των δικαστικών συνεπειών είναι και η απόλυση
Κατ’ αρχάς, τα τελεσίγραφα δεν αφορούν κυβερνήσεις που έχουν εκλεγεί δημοκρατικά και έπειτα η σημερινή κυβέρνηση, όπως και οι δυο-τρεις προηγούμενες, δεν έχει το δικαίωμα να αναφέρεται σε «ταλαιπωρία πολιτών» και σε «αναστάτωση της οικονομικής ζωής», όταν τα έχει κάνει όλα μπάχαλο! Στα δημοκρατικά καθεστώτα υπάρχει ο διάλογος και το ισχυρότερο όπλο της κυβέρνησης είναι η κατανόηση που θα δείξει στα ουσιαστικά προβλήματα των απεργών. 
Στην περίπτωση, που υπάρχει η παραμικρή γνώμη περί αυταρχικής αντιμετώπισης, τότε έπεται η παραίτηση και όχι η απειλή προς τους απεργούς εργαζόμενους, όσο άδικο κι αν έχουν! 
Χθες, στο «Εδώ Αθήναι» γράφτηκε ότι «οι απεργοί των συγκοινωνιών υπάρχει κίνδυνος να βρουν απέναντί τους το επιβατικό κοινό». Το ίδιο υποστηρίζεται και σήμερα. Και μάλιστα γίνεται έκκληση να αναλογιστούν, ποιοί πραγματικά πλήττονται από την απεργία τους. Ας βρουν τρόπους κινητοποιήσεων - τέτοιους που να κάνουν σύμμαχους όλους τους πολίτες. 
Ας είναι λίγο καχύποπτοι, μήπως η απεργία τους βολεύει καταστάσεις για τις οποίες απεύχονται να συμβούν. 
Η ατυχία για το εργατικό κίνημα στη χώρα μας, είναι ότι «σκέπτεται δυνατά» και δεν αφήνει να αιωρούνται «διάφορα» - κάτι που διαπράττει μελετημένα η κάθε εξουσία...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου