Δευτέρα 14 Ιανουαρίου 2013

Επίθεση σε λαό και Δημοκρατία, με "καλάζνικοφ", "γκαζάκια" και φορομπηχτική πολιτική

Τα μύρια όσα συμβαίνουν γύρω μας για να ξεχνάει ο άμοιρος λαός τον πόνο του. Από τη μιά έχουμε την περιβόητη "λίστα Λαγκάρντ" και από την άλλη τα "γαζάκια" και τα «καλάζνικοφ» των περίεργων «επαναστατών».
Δύο υποθέσεις που οπωσδήποτε "μυρίζουν" και των οποίων το όποιο αποτέλεσμα δεν αφορά την καθημερινή ζωή του απλού πολίτη.
Η μεν "λίστα Λαγκάρντ" θα έχει την εξέλιξη που όλοι φανταζόμαστε και οι δε εμπρησμοί και η επιθέση στο γραφείο του Πρωθυπουργού, θα διερευνηθούν από ποιούς εκτελέστηκαν και οι «εντολοδόχοι» ίσως ποτέ να μην βρεθούν.
Κατά τα άλλα, το λεγόμενο "φορολογικό" και στην ουσία απλώς εισπρακτικό νομοσχέδιο πέρασε και μάλιστα "τσαμπουκαλίδικα". Με τον διορισμένο υπουργό Οικονομικών κ. Στουρνάρα να απευθύνεται με ανεπίτρεπτα τρόπο στους εκλεγμένους εκπροσώπους του λαού και με τον κ. Λαφαζάνη να αντιδρά "χλιαρά". Και ο κ. Τσίπρας να επιλέγει τον χρόνο για να επισκέπτεται τη Γερμανία και συναντάται με τον κ. Σόϊμπλε - έτσι για να "σπάει τα νεύρα" του κ. Σαμαρά...
Και μέσα σε αυτό το γενικό μπάχαλο, ο πολίτης στέκει απροστάτευτος δεχόμενος αδιαμαρτύρητα το κάθε μέτρο που μειώνει τα δικαιώματα και την ίδια την αξιοπρέπειά του. Καθημερινώς να δέχεται επιθέσεις στην τσέπη του, να βλέπει να εξανεμίζονται οι καταθέσεις του, να εξαθλιώνεται και να περιμένει τη σειρά του για να μπει και αυτός στην "ουρά" για συσσίτιο.
"Το μέλλον αόρατον"... και όσα ακούγαμε κάποτε να συμβαίνουν σε άλλες χώρες και ούτε καν τα σχολιάζαμε, σήμερα ή τα γευόμαστε, ή τα βλέπουμε να συμβαίνουν στη διπλανή πόρτα.
Τελικά, τι είδους άνθρωποι είναι αυτοί που έχουν αναλάβει να σώσουν την Ελλάδα εις βάρος του λαού της; Ας μη μας μιλήσουν για "εθνικοφροσύνη", για "σοσιαλισμό" και για άλλα κουραφέξαλα, που τόσα χρόνια δίχαζαν τους πολίτες. Δεν υπάρχει πλέον "κουρτίνα" για να κρυφτεί κανείς!. Οι "φερετζέδες" έχουν πέσει και τα με τα μέτρα που παίρνουν, δεν καθορίζεται μόνον το μέλλον της χώρας, αλλά "υπογράφεται" και το μέλλον της νέας γενιάς και των ίδιων των παιδιών τους.
Κανείς δεν πείθεται πλέον ότι όλα γίνονται για το... καλό μας! Οι γνώμες διίστανται μόνον για το αν "πράσσειν άλογα" (κατά το κοινώς λεγόμενο "πράττουν ηλιθίως") ή απλώς ξέρουν πολύ καλά τι κάνουν! Λέτε;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου