Σάββατο 8 Δεκεμβρίου 2012

Επιστημονική έρευνα για τα οικολογικά προϊόντα και τους Έλληνες, από το Aarhus University


Η ερευνητική ομάδα του Aarhus University (Δανία) ξεκίνησε μία έρευνα που αφορά τα οικολογικά προϊόντα και το κατά πόσο οι Έλληνες καταναλωτές προτιμούν να τα αγοράζουν.
Ο σκοπός της έρευνας είναι να δειχθεί πόσο σημαντικό είναι για τους Έλληνες καταναλωτές το να αγοράζουν οικολογικά, πόσο σημασία έχει για αυτούς η εξοικονόμηση ενέργειας αλλά και το αν πραγματικά αγοράζουν οικολογικά!
Η έρευνα αυτή γίνεται μέσα από ένα ερωτηματολόγιο που καλούνται να απαντήσουν οι Έλληνες καταναλωτές. Η συμπλήρωσή του διαρκεί γύρω στα 10-15 λεπτά. Η κάθε απάντηση είναι πολύ σημαντική, καθώς όσο μεγαλύτερο είναι το δείγμα, τόσο ξεκάθαρη άποψη θα έχουμε για το τι ακριβώς συμβαίνει στην "ελληνική οικολογική αγορά".
Το Aarhus University είναι ένα διακεκριμένο Πανεπιστήμιο το οποίο βρίσκεται στο Top 100 των καλύτερων πανεπιστημίων στον κόσμο με μια ερευνητική ομάδα με έντονη ερευνητική δραστηριότητα.
Το link του ερωτηματολογίου, που πρέπει να συμπληρώσει κάθε ευαισθητοποιημένος, τουλάχιστον περί τα οικολογικά, πολίτης, είναι:
Την έρευνα έχει αναλάβειι ο Έλληνας φοιτητής Νίκος Τζαγκαράκης (φωτό) ο οποίος πραγματοποιεί την πρακτική του άσκηση στο Aarhus University.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου